1

Onderwerp: Help! Alles verbrand

Hoi allemaal,
Ik heb een oven probleempje en hoop dat iemand tips voor mij heeft om mijn taarten niet meer te laten mislukken.
Ik heb een hetelucht oven en sinds ik die heb verbrand alles.
Ik zet de temperatuur altijd lager (zo'n 20 graden) en toch blijft het verbranden.
Meestal is de bovenkant van de taart/cake zwart terwijl de onderkant nog niet gaar is.
Ik snap er niets van.
Ik heb de taarten altijd in het midden van de oven.

Nu heb ik bijvoorbeeld een taart van biscuit deeg in de oven. Hij staat er nog geen 20 minuten in (op 140 graden) en de bovenkant is al heel donker.

Heeft iemand tips? zo wordt mijn bakverslaving namelijk niets.

Groetjes Loes

Re: Help! Alles verbrand

Heb je per ongeluk de grill aan?

Life is what you bake it.

3

Re: Help! Alles verbrand

Lijkt me ook iets mis te zijn.. bovenaan zwart, onderaan niet gaar. Ik zou zoals Taartenmarie gaan voor grill  :Y

Mocht het dat niet zijn, al eens geprobeerd met alufolie op de taart te leggen?

Ik heb ook heteluchtoven en dat is echt nog nooit gebeurd...

4

Re: Help! Alles verbrand

zoals ik het lees ben ik het met mijn voorgangers eens.

maar zelf had ik ook last van donkere bovenkanten.
ik heb toen het rooster van de oven een regel naar beneden gezet.
probleem was toen opgelost

ik bak op 175 graden en heb van de biscuitmix altijd goede kapsels.

succes met bakken (en niet zo snel opgeven hé, je moet je zelf ook de kans geven om je oven te leren kennen.)

5

Re: Help! Alles verbrand

Reini schreef:

Lijkt me ook iets mis te zijn.. bovenaan zwart, onderaan niet gaar. Ik zou zoals Taartenmarie gaan voor grill  :Y

Mocht het dat niet zijn, al eens geprobeerd met alufolie op de taart te leggen?

Ik heb ook heteluchtoven en dat is echt nog nooit gebeurd...

Lijkt me een goed idee om te proberen, voor deze taart helaas te laat haha!

Bedankt voor de tip!

6

Re: Help! Alles verbrand

sanria schreef:

zoals ik het lees ben ik het met mijn voorgangers eens.

maar zelf had ik ook last van donkere bovenkanten.
ik heb toen het rooster van de oven een regel naar beneden gezet.
probleem was toen opgelost

ik bak op 175 graden en heb van de biscuitmix altijd goede kapsels.

succes met bakken (en niet zo snel opgeven hé, je moet je zelf ook de kans geven om je oven te leren kennen.)

een regel naar beneden is inderdaad een goed idee.
Over dat opgeven, gebeurt langzamerhand wel een beetje, er is al zoveel mislukt in die over :mad:
Maar we gaan vrolijk door hoor!
Bedankt voor de tip!

Re: Help! Alles verbrand

Een oven thermometer gebruiken :think:
Dan weet je ook of de temp overheen komt met wat je instelt :Y

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

8

Re: Help! Alles verbrand

Esther mv Nick en Sanne schreef:

Een oven thermometer gebruiken :think:
Dan weet je ook of de temp overheen komt met wat je instelt :Y

:Y  :Y  :Y

De temperatuur in mijn oven bleek ook niet met de eigenlijke temperatuur overeen te komen