1

Onderwerp: Perenvlaaivulling

Ter variatie eens uitgeprobeerd en echt onwijs lekker!

1 blik peren, vocht niet weg gooien!
3 eetlepels water
1 zakje Taartina
Kaneel

Werkwijze:
Giet het sap van de peren in een steelpannetje.
Voeg hier drie eetlepels water aan toe.

Meng drie eetlepels van het mengsel met een zakje taartina, goed roeren. Breng de rest van het sap aan de kook met wat kaneel. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur en roer je het taartinamengsel erdoor. Daarna nog even laten koken. Snijd de peer in hapklare stukken en voeg deze toe.

Laten afkoelen en klaar  :9

Ontzettend lekker met een chocoladevulling.

I'm not bossy, I just have better ideas...

2

Re: Perenvlaaivulling

mmmmm....lijkt me super !!

3 Laatst bewerkt door brenn (17-12-2010 20:10)

Re: Perenvlaaivulling

klinkt goed!
heerlijk ja peren en chocolade!
maare taartina? wat is dat?

al gevonden; iets om taartgelei te maken dus

4

Re: Perenvlaaivulling

Oh, dat klinkt lekker.
Ga ik onthouden om een keer uit te proberen!

Dat is toch een TAART waard!

5

Re: Perenvlaaivulling

Wel een beetje een late reactie, maar ik ga deze zeker eens proberen, lijkt me superlekker!

wat hebben we toch een lekkere hobby....

6

Re: Perenvlaaivulling

Zou dit ook lekker zijn met perzikken uit blik?  :think:
(Dan wel zonder kaneel, want dat lijkt me niet zo'n geslaagde combi.)
Met een laagje abrikozenjam als vulling...  :9

Dat is toch een TAART waard!

Re: Perenvlaaivulling

Een lekkere aanvulling op mijn vullingen. Maar wat is taartina?

Groetjes van Monique      http://www.thefairycake.nl
Save the earth, it's the only planet with cake!

8

Re: Perenvlaaivulling

The Fairy Cake schreef:

Een lekkere aanvulling op mijn vullingen. Maar wat is taartina?

http://www.oetker.be/oetker_be/html/def … ll.nl.html

9

Re: Perenvlaaivulling

iemand enig idee of je dit kunt invriezen?

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

10

Re: Perenvlaaivulling

probeer het eerst met een beetje water en een zakje taartina. Ik denk dat het niet gaat lukken, stoofpeertjes aangemaakt kunnen ook niet ingevroren worden omdat het vocht "terugloopt"oftewel weer vloeibaar wordt.

11

Re: Perenvlaaivulling

Ik heb laatst een iets andere vulling gemaakt met stoofpeertjes:

De stoofpeertjes opgewarmd, een klein beetje sap heb ik apart gehouden om met de maizena te mengen en dit later bij de warme peertjes met sap te doen. Dit was erg lekker en kan zeker in de vriezer!

Groetjes Syl,
Piece of Pie!