1

Onderwerp: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

De naam van het topic zegt het al. Kun je de banketbakkersroom van de shop (die je dus met water aan maakt) buiten de koelkast bewaren? En dan bedoel ik niet dagen achter elkaar, maar gewoon gedurende de verjaardag in een taart verwerkt. Ik wilde namelijk iets met slagroom doen, maar dan moet de taart echt in de koelkast staan heb ik begrepen. En omdat het een taart voor mijn dochters verjaardag is, die toch een beetje geshowd wordt zoek ik nu naar een ander alternatief om samen met aardbeienvlaaivulling in een taart te doen. (ik had namelijk 2x een laagje slagroom met daarop aardbeienvlaaivulling in een vorige taart gedaan en volgens mij kan dat ook heel goed met banketbakkersroom en de vlaaivulling) Maar nu dus de vraag of dit wel een paar uurtjes buiten de koelkast kan staan tijdens de verjaardag?

Ben benieuwd naar jullie antwoorden en misschien hebben jullie wel een ander goed idee om te combineren met de aardbeienvlaaivulling. Alle ideeen zijn zeer welkom

Groetjes Bianca

2

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

banketbakkersroom moet ook in de koelkast. Er zit nl melk(poeder) in. Maar een paar uurtjes moet wel kunnen nu het geen 30 graden is :)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Als je zorgt dat je bekleedde taart  echt goed gekoeld is voor hij geshowd wordt, dan kun je die best wel even buiten de koelkast laten hoor. Zeker voor een verjaardag. Uurtje of 3 zou ik wel durven. Niet in de zomer...niet bij de verwarming. Ik zou zelfs slagroom durven...voor mezelf dan ;)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Dan ga ik dat ook maar proberen. Het wordt een stapeltaart en als de bovenste laag dan is aangesneden zet ik 'm gewoon in de koelkast (dan past het namelijk in mijn koelkast  ;) )
Bedankt voor de hulp.

Groetjes Bianca

5

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Ik ben net begonnen met taart bakken en decoreren. Dit na het volgen van een workshop cupcakes. Ik heb er 2 gemaakt maar was nog niet helemaal tevreden. Zeker niet over de vulling. Van het weekend wil ik weer een taart maken. Ik moet tenslotte veel oefenen. Ik heb ook banketbakkersroom dat ik aan moet maken met water en vlaaivulling. Dus dit wil ik dan ook gaan gebruiken als vulling. Ik snij mijn taarten in 2 lagen dus 2 lagen te vullen. Nu wil ik op de eerste laag banketbakkersroom doen maar moet ik daar dan meteen de vlaaivulling over doen? Of banketbakkersroom op de eerste laag dan biscuit erop en dan de vlaaivulling?

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Je kunt ook de bevroren taart vullen en meteen afsmeren en bekleden.
Het duurt vrij lang voor het binnenste van de taart ontdooid is, en dan kan de taart een stuk langer buiten de koelkast.
Inderdaad wel zo koel mogelijk bewaren dan :)

Je kunt ook je taart op een baklblik o.i.d. zetten met wat koelelementen eronder. Bakblik goed inpakken met bijvoorbeeld nopjesfolie of een plastic zak. Mooi kleedje eroverheen en klaar.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

En het baklblik dus aan de zijkant inpakken he :) Dan kan de kou naar boven je taart in.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

ikzelf zou het wel doen, persoonlijk neem ik het niet zo nauw met THT of TGT data. Ik weet dat ik niet zo snel ziek wordt, en ik weet dat ik het op eigen risico doe.
Maar voor taarten voor klanten wel, en zou dan ook adviseren de taart niet langer dan een half uur buiten de koelkast te houden. Dit geld zowel voor tijdens het decoreren als tijdens de verjaardag zelf.

Dit is overigens exact de reden waarom ik niet met slagroom of ander bederfelijke vullingen werk :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Ik doe het daarom ook nooit :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: banketbakkersroom van de shop buiten de koelkast??

Ik zweer bij Swiss Meringue Botercreme (gemaakt van gepasteuriseerd eiwit...Of Chocolade Ganache :)
Kijk ook eens bij de lijst houdbare vullingen ;)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15183

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/