1

Onderwerp: Taart ontdooien voor bekleden?

moet een gevulde afgesmeerde taart eerst altijd ontdooit ijn voor je hem mag bekleden of mag dat wel als je hem net uit de vriezer haalt???

2

Re: Taart ontdooien voor bekleden?

Ik heb even je topic een normale titel gegeven.

En ja, ik zou hem wel ontdooien,  door het vocht van het ontdooien zou anders je marsepein kunnen gaan smelten.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Taart ontdooien voor bekleden?

Ik laat hem half ontdooien zodat de bc  nog wel wat hard is, anders gaat hij zo glijden bij het bekleden. Ik zet dus ook wel eens een net afgesmeerd kapsel even in de vriezer. Ik heb geen last van vocht in het marsepein, ik doe dit echter niet met fondant, dan wel bijna helemaal laten ontdooien.

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

4

Re: Taart ontdooien voor bekleden?

Tis wel een wat oudere topic.... Maar als je de taart wilt invriezen, dan moet je hem niet laten ontdooien, maar gewoon bevroren bekleden. Ik doe dat altijd.
En hij smelt niet.
Behalve als je slagroom gebruikt met te weinig versteviger.
Met botercreme gaat het prima, als je er ook van houd...
succes en taartgroetjes!

Taartgroetjes Aniet!