1

Onderwerp: gaat mijn fondant zo smelten?

ik vond dit recept en vroeg me af
als ik het hiermee afsmeer mijn fondant danniet smelt?
dat gebeurd toch bij slagroom?

kan ik het daarna ook met een warm mes glad krijgen?

Genache
Ingrediënten

◦300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
◦300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt)
Werkwijze

◦Hak de chocolade in kleine stukjes.
◦Verhit in een steelpannetje de slagroom tot net aan de kook.
◦Zet het vuur uit en roer er beetje voor beetje de chocoladestukjes doorheen, totdat alle chocolade egaal is gesmolten.
◦Je kunt het vuur gewoon uitlaten, de pan is warm genoeg om alles te laten smelten.
◦Daarna helemaal laten afkoelen.
◦Met de mixer opkloppen totdat het wat dikker en romiger eruit ziet.
Tips:

Leven is het meervoud van lef.

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

Ja kan prima hoor, maar ik zou het zelf dan niet opkloppen eerlijk gezegd.
En bij warm weer iets meer chocolade gebruiken.

Ik zet altijd een kannetje heet water klaar met een aantal messen erin. Mes afdrogen en de ganache glad strijken en dan het volgende mes gebruiken. Randjes goed afwerken en de fondant erover als de ganache nog plakt.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

Oh ja..... zorg er wel voor dat je goede chocolade gebruikt hiervoor, met minstens 70% cacao!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

super bedankt voor de tip.!
ben benieuwd hoe het gaat.
ach is voor eigen gebruik dus dan kan ik nog eens wat proberen.

bedankt

Leven is het meervoud van lef.

5

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

jebedoelt dat ik het beter kan gieten?

Leven is het meervoud van lef.

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

Gieten??
Ja dat kan ook, wat je wilt :) Afsmeren ermee geeft minder rotzooi, gieten is mooier als je er niks meer overheen doet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

oke..dank je wel.

Leven is het meervoud van lef.

Re: gaat mijn fondant zo smelten?

ik heb een keer vulling gemaakt met het mengsel van slagroom en chocolade en dat ik mijn bakvorm(even groot als mijn baksel) en dan als vulling tussen beide laagjes  :D (wel eerst even laten afkoelen)

omdat het behoorlijk stevig wordt kan je het gewoon optillen en geen dijkjes meer nodig!!!!  :shh: (nee hij is niet te hard om te eten)

like it...love it....till you just can't resist !!!!