1

Onderwerp: Niet meer eetbaar toch??

Als jullie bv een taart maken op bestelling en je moet een poppetje of strik maken waar tylose in zit dan is het eigenlijk toch niet meer lekker om te eten? T is hard en de smaak is vies... Zeg je dan tegen je klant bij t ophalen/brengen dat ze dat en dat niet kunnen eten??
en met de bloemen die je er rechtop hebt staan?? Daar zit immers toch ook tylose in? maar ik kan toch moeilijk tegen de klant zeggen dat die bloemen er eerst af moeten??
Ben heeeeel benieuwd hoe jullie dit doen/melden. :Y

2

Re: Niet meer eetbaar toch??

ik zeg het inderdaad gewoon eerlijk. ik zeg dat de uitgeharde dingen wél eetbaar zijn maar dat ze niet zo lekker zijn en dan moeten ze zelf maar zien wat ze doen :)

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

3

Re: Niet meer eetbaar toch??

Rabbeltje schreef:

ik zeg het inderdaad gewoon eerlijk. ik zeg dat de uitgeharde dingen wél eetbaar zijn maar dat ze niet zo lekker zijn en dan moeten ze zelf maar zien wat ze doen :)

Ik zeg het er ook altijd bij! :Y

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan.

Re: Niet meer eetbaar toch??

Tylose (E466) is gewoon eetbaar hoor. Als er echt veel inzit is het niet zo lekker meer.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Carboxymethylcellulose

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Niet meer eetbaar toch??

ja wat bovenstaande dames zeggen, zeg ik ook. Technisch is het eetbaar. kinderen vinden het geweldig om een bloemetje, sneeuwbal, rupsje, poppetje etc op te eten :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Niet meer eetbaar toch??

Tja, ik zeg het ook, maar ook als ik geen tylose heb gebruikt.

Maar eigenlijk niet bij de bloemen :think: . Waarom weet ik dan weer niet. Misschien omdat ik daar ook zelden tylose gebruik.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

7

Re: Niet meer eetbaar toch??

Tja, ik gebruik Zeelandia marsepein en volgens mij moet ik dan echt wel tylose erin doen voor bloemetjes?
Het lijkt mij zo vervelend om tegen de klant te moete zeggen: de bloemetjes zijn niet lekker meer hoor! Terwijl het dan bv een mooie, volle bloementaart is...

8

Re: Niet meer eetbaar toch??

In veel merken rolfondant zit trouwens al een beetje tylose in. Het wordt ook gebruikt als een soort stabilisator.