1

Onderwerp: Maizena blijft op fondant plakken

Hallo allemaal!

Als ik mijn fondant uitrol op maizena en het dan op de biscuit leg dan blijft het een beetje wittig, en als ik er dan met een beetje crisco overheen ga dan blijft het witte!

Wie heeft een idee hoe ik dit kan voorkomen ???

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Minder maizena gebruiken. Sowieso liefst geen maizena voor fondant waar je taart mee gaat bekleden, je kunt dan beter poedersuiker gebruiken.

Flink wat poedersuiker onderop en zo min mogelijk bovenop.
Ik bestuif tussen het rollen door de lap nog regelmatig met een zakdoekjes met poedersuiker, maar zo dat je het eigenlijk niet ziet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Of helemaal geen maizena/poedersuiker gebruiken, maar alleen beetje crisco op je roller. Uitrollen op een tafelzeil of bureau-onderlegger van IKEA, werkt hier perfect.

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Als je je taart daarna nog wilt dusten of schilderen werkt crisco niet zo mooi. Ook hangt het een beetje af van de fondant die je gebruikt. Mijn fondant werkt helemaal niet lekker (voor mij dan) als ik hem met crisco uitrol.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Je hebt gelijk: crisco blijft toch vettig en voor dusten is dat niet mooi, krijg je nooit gelijkmatig........

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Maar de meeste mensen dusten hun taart niet  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Maar de meeste mensen dusten hun taart niet  :lol:

:lol:  :lol:  :lol:

8

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Ik gebruik altijd crisco bij het uitrollen van de fondant. Voor ik ga smoothen, ga ik heel voorzichtig met keukenrol erover.

9

Re: Maizena blijft op fondant plakken

maizena zou ik verbannen :D Ik gebruik al jaren alleen een uitrolmat en een siliconen rolstok, nooit last van plakken, geen hinderlijk gestuif meer en ook geen vlekken meer :) Zelfs crisco heb ik (vrijwel) nooit nodig.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

10

Re: Maizena blijft op fondant plakken

Jozien, welke uitrolmat gebruik je? Ik heb er eentje (ik dacht van Wilton), die zou non-stick zijn, maar dat is dus niet zo  :nooo