1

Onderwerp: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Ik lees wel eens dat er vlaaivulling wordt gebruikt om een taart te vullen.
Maar ik vraag me nu af welke vlaaivulling jullie daarvoor gebruiken. De enige die zo in mijn hoofd schiet is die van Jonkerfris. Maar ik weet niet of dat nu is wat er bedoeld wordt. Ben benieuwd naar jullie reacties, dan heb ik meteen weer ideeen voor de vulling van mijn volgende taart.

Groetjes Bianca

2

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Daar wordt inderdaad Jonkerfris mee bedoelt. Wel is deze nu uit het assortiment, daarvoor in de plaats is vlaaivulling van Hak gekomen.

3

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

En alle smaken van HAK zijn heerlijk voor in de taart...  :9

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

4

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Bij sligro heb je ook grote blikken met lekkere vlaaivulling :)

5

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Ik heb het nog nooit gebruikt en vraag me af of het deeg dan niet 'soppig' wordt als je deze vulling ertussen doet.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

6

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

hak hak hak, met de groeten van hak, heerlijk vooral de kersen, lekker fris, even voor de zekerheid een dijkje erom heen.
2de laag luxe banketbakkers room, hier is het echt een topper

heerlijk

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

mamski schreef:

Ik heb het nog nooit gebruikt en vraag me af of het deeg dan niet 'soppig' wordt als je deze vulling ertussen doet.

Daar heb ik nog geen last van gehad. Hier is de vanille-witte-chocolade-creme met een laagje kersenvlaaivulling favoriet :thumb:

8

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Ik heb laatst ook de tropiche vruchten gebruikt in combi met lemon curd. Was erg lekker fris, ik ben altijd bang dat het met vlaaivulling zo'n zoete kleffe hap word, maar dat is niet zo!
Ook de bosvruchten met verse frambozen er extra bij :P  is lekker.

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

jolandaS schreef:

Ook de bosvruchten met verse frambozen er extra bij :P  is lekker.

Ik kwam er vandaag achter dat de AH ook een doosje in de diepvries heeft met blauwe bessen en frambozen, dusss:
laagje bosvruchtenvlaaivulling
laagje botercreme met "verse" blauwe bessen en frambozen (Y)

10

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Medebaksters..

even een vraag over de vlaaivulling. Nu jonkerfris er mee gestopt is kan ik nergens meer appelvlaaivulling vinden.
Weten jullie of die nog ergens verkrijgbaar is? Desnoods van een ander merk (of een recept)??

Ik hoor graag van jullie

groetjes van Esther

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Dit kun je denk ik best zelf maken zoals je ook appelmoes maakt, alleen niet zo lang doorkoken. Appels klein snijden, beetje water erbij, snufje kaneel, scheutje citroen en behoorlijk wat suiker. Dan doorkoken tot de appelpartjes zacht gaan worden en af laten koelen.
De gele vruchten vlaaivulling van Hak is trouwens super lekker met een laagje aangevette slagroom (met mascarpone) er onder. Wordt ook helemaal niet soppig.

Groetjes van Monique      http://www.thefairycake.nl
Save the earth, it's the only planet with cake!

12

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Ik vroeg me ook af of zo'n vlaaivulling de taart niet te nat zou worden, maar na het lezen van dit topic ga ik het zeker en keer gebruiken!!

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Ik heb het inmiddels een keer gebruikt en ik vond het totaal niet te nat. Het was eerder lastig over de taart uit te smeren omdat het vrij compact is van samenstelling.
voor het lekkere heb ik er ook nog een laagje slagroom over gedaan. Het was echt super lekker!

Groetjes Bianca

14

Re: vlaaivulling, welke gebruiken jullie?

Top! Wordt m'n volgende taartvulling  :Y