1

Onderwerp: Dijkje van botercreme???

Hallo,
Zaterdag ga ik mijn tweede taartje maken ( voor mijn jarige schoonmoeder) en nou wil ik deze vullen met de champagnecreme en de bosvruchtenmousse ( denk dat dat best lekker is). Nu wil ik graag weten of het dan verstandiger is om er een dijkje van botercreme omheen te maken. Moet dat dan de gewone zijn of kan de merinquebotercreme ook( en het daarna daar mee af te smeren)?
Alvast bedankt voor de tips en het resultaat zal ik laten zien!!!!

2

Re: Dijkje van botercreme???

Ik maak nooit dijkjes omdat ik zoveel botercreme niet zo lekker vind. Gewoon goed afsmeren zodat alle naden dicht zijn en dan heb je geen dijkjes nodig. Komt dan eigenlijk al een beetje vanzelf omdat je er op die manier ook al wat botercreme tussen de lagen smeert.

Re: Dijkje van botercreme???

Ik maak altijd een dijkje als er 'natte' vullingen tussen gaan. Ik gebruik hiervoor mbc. Ook voor het afsmeren gebruik ik mbc.

Life is what you bake it.