1

Onderwerp: op gerolde cake???

hoi hoi
wie kan me vertellen hoe de creme heet en wat het is in de opgerolde cake`s die je kunt kopen bij de albert hein???
heb voor vrijdag een taart staan maar nu willen ze deze creme er graag in.
weet iemand wat het is en het recept
dacht er zelf over na  om dan een laag jam met een laagje botercreme of merenque creme er in te doen???
help help

2 Laatst bewerkt door SHaak (10-01-2011 10:19)

Re: op gerolde cake???

Wacht ik pak even het boek erbij
ik typ je zo het recept over , goed??

Liefs Samantha

3

Re: op gerolde cake???

dank je wel :thumb:

4

Re: op gerolde cake???

De citroen/slagroomrol versie :

2 tl wit gelatinepoeder met 2 el koud water in een kleine pan mengen 10 minuten laten wellen.
Met de hoeken van 3 suikerklotjes schil van halve citroen afwrijven , de gewelde gelatine met de suikerklontjes al roerend verhitten en oplossen.
5 el citroensap toevoegen
5 dl slagroom bijna stijfkloppen, langzaam onder kloppen het gelatinemengsel toevoegen,
de slagroom stijfkloppen,
100 poedersuiker zeven, erdoor roeren.

Liefs Samantha

5 Laatst bewerkt door SHaak (10-01-2011 10:19)

Re: op gerolde cake???

truffelrol versie :
400 g melkcouverture fijnsnijden
2.5 dl slagroom aan de kook brengen, van het vuur halen, de couverture toevoegen, kloppen met een garde tot er een dikke, glanzende massa ontstaat, al roerend af laten koelen.

2 el suiker met 6 el water aan de kook brengen, roeren tot de suiker opgelost is. Dan af laten koelen!

6 el grand marnier erdoor roeren.

de creme flink opkloppen tot de massa licht en luchtig is.
75 gram zachte boter gladroeren met de geraspte schil van halve sinaasappel.
dan door de choco-creme roeren .

Veel succes ermee!

Liefs Samantha

6 Laatst bewerkt door SHaak (10-01-2011 10:22)

Re: op gerolde cake???

meer versies staan niet in dit boek...

Maar als je googled op : cakerol creme recept

Dan vind je nog een hoop andere recepten.

Liefs Samantha

7

Re: op gerolde cake???

dank je wel
heb je zelf ervaring met deze creme??
het moet in de onderste taart waar een kleine tassen taartje op komt??
zou het niet inzakken is mijn eerste stapel??
wil hem stutten met chocolade sticks?

8

Re: op gerolde cake???

Sorry, ik heb er nog geen ervaring mee.
Heb ik sowieso niet met stapelen....

Maar omdat het op slagroombasis is, is het wel een zachte creme natuurlijk...
Dus je zult zeker goed moeten stutten!
Misschien toch douwels gebruiken???

Liefs Samantha

9

Re: op gerolde cake???

ga ik maar douwels laten zagen  :Y
dank je wel  :thumb: voor je moeite zal het je laten weten hoe ze hem vonden
ik had anders botercreme met een smaakje erin gedaan :o

10

Re: op gerolde cake???

die cakerollen die in de supermarkt liggen (buiten de koeling, en naast de koekjes) daar zit natuurlijk geen slagroom in  :nooo

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

11

Re: op gerolde cake???

weet je mischien dan wat wel
het blijkt dat de jarige die creme zolekker vind ,het uit de rol lepelt??
dan toch maar merengeu creme met aardbeien jam ofzo???

12

Re: op gerolde cake???

ik vind zelf dat het wat weg heeft van dat spul wat ook in mergpijpjes zit, wat dat precies is weet ik niet, staat geloof ik wel ergens op t forum  :think:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

13

Re: op gerolde cake???

ga zoeken bij recepten