1

Onderwerp: Prosecco??????

Een vraagje: zou het ook mogelijk zijn om champagnemousse/ creme van prosecco te maken in plaats van champagne ?
Als proeftaartje voor een bruidstaart wilde ik ook een taartje met champagnemousse/ creme maken. Een fles champagne vind ik dan nogal prijzig. Prosecco lijkt me een redelijk alternatief.
Omdat het bruidspaar met prosecco gaat proosten en dan de taart aansnijdt, leek me prosecco een idee.
Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere lekkere mousserende wijn?
In ieder geval alvast bedankt voor jullie input.

2

Re: Prosecco??????

Prosecco gaat denk ik hartstikke goed. Nog niet geprobeerd maar wel es gelezen dat men dit doet.

Re: Prosecco??????

Cava? Is geloof ik wat zoeter.

Life is what you bake it.

Re: Prosecco??????

Ik heb het wel eens met witte Canei gemaakt, is echt heel erg lekker!

'I love it when a cake comes together'

5

Re: Prosecco??????

Ja, dat kan prima, ik heb het eens gemaakt met Stassen perziksmaak, maar alle mousserende wijnen kunnen dus prosecco ook

6 Laatst bewerkt door ShadyLTD (09-01-2011 18:44)

Re: Prosecco??????

LekkerTaartje schreef:

Ik heb het wel eens met witte Canei gemaakt, is echt heel erg lekker!

Dit heb ik ook met de kerst gedaan, iedereen vond het lekker.  Zelf hou ik meer van een zoetere smaak daarom gekozen voor Canei

Anders gewoon proberen en proeven.

www.piesforfun.nl     ----        Groetjes, Susanne

7

Re: Prosecco??????

je kan ook moscato 'd asti nemen is een heerlijke zoete bubbeltjes wijn,

groetjes Willeke