1

Onderwerp: Buttercream / botercreme zoals in Wilton Course

Ik wil deze week graag een taart gaan bekleden met botercreme (dus zonder fondant of marsepein) en de taart ook verder decoreren met versiersels van botercreme.

Heb het recept op de site gelezen voor de echte buttercream. Heb na enige tijd zoeken op het forum toch nog wat vragen.

In het recept hier op de site wordt gebruik gemaakt van crisco. Kan dit zomaar vervangen worden door roomboter? En wat kan een alternatief voor glycerine zijn, of waar kan ik glycerine krijgen?

Een vraag waar ik nog veel meer benieuwd naar ben is of je ook de mix voor botercreme uit de shop kunt gebruiken om af te smeren, maar vooral ook om roosjes enzo mee te spuiten.

Is er iemand die mij hier wat meer duidelijkheid over kan geven?

Alvast ontzettend bedankt!

2 Laatst bewerkt door Sinne (09-01-2011 17:57)

Re: Buttercream / botercreme zoals in Wilton Course

Je kunt inderdaad roomboter gebruiken, maar dan wordt het niet zo mooi wit als met crisco. Ook als je het gaat kleuren moet je rekening houden met je gelige kleur die je creme al heeft.

Glycerine kan je mischien in een apotheek krijgen, ik bestel het gewoon bij de shop.

webshopmix kun je gebruiken om een taart mee af te smeren, een klein risico kent het wel. Doordat er water in zit kan het reageren met je fondant wat daardoor af kan zakken.

Volgens mij is de creme niet stevig genoeg om bloemen mee te spuiten. Gewoon eens proberen denk ik en kijken hoe het houd.

Taarten -Workshops- Winkeltje -Leeuwarden
www.eigentaartje.nl

3

Re: Buttercream / botercreme zoals in Wilton Course

Sinne heeft alle antwoorden al gegeven, alleen weet ik dan weer zeker dat de creme niet stevig genoeg is rozen te spuiten; voor buttercream moet de consistentie daar al stiff (stevig) voor zijn, dat lukt niet met de botercrème van de mix.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag