1

Onderwerp: Vraag over bicuittaart bakken

Ik las op deze site dat je bij het bakken van een bicuit de ovenstand geleidelijk op kunt laten lopen van 140 naar 185 graden. Wanneer verzet je de temperatuur? En hoe vaak hoog je de temp dan op?

2

Re: Vraag over bicuittaart bakken

hoi,

Ik doe het volgende:
13 minuten 140 graden
15 minuten 160 graden
13 minuten 180 graden

De oven tussentijds NIET openen

Groetjes en succes

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

3

Re: Vraag over bicuittaart bakken

En wat verander je daarmee eigenlijk aan je bakresultaat..?

4

Re: Vraag over bicuittaart bakken

wel, in mijn oven (hetelucht) komt met het opbouwend tijdsschema de taart ruim omhoog en als ik hem 35 minuten op 160 gr. laat staan, dan komt de taart minder omhoog.
Het is per oven afhankelijk, ook gebruik ik een goede oventhermometer, gewoon proberen wat je het lekkerst vindt werken.

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

5

Re: Vraag over bicuittaart bakken

Oeh, ik zou geloof ik niet eens de heteluchtstand durven gebruiken! Gaat zo snel. Heb het gevoel het dan niet in de hand te hebben ofzo..

Nog een klein vraagje.. bij de FAQ's op deze site las ik dat je meer maizena kunt toevoegen aan het recept en dan minder bakmeel gebruiken. Ik houdt van een fijne(re) cake, die dat zal moeten opleveren, maar.. rijst je cake dan niet een stuk minder ivm minder bakmeel? Moet je dan bijv. geen extra bakpoeder toevoegen?

Re: Vraag over bicuittaart bakken

ik bak in een hete lucht oven..
Gaat prima hoor.. alleen dan bak ik.. 145/150/160

Groetjes Natasja!

7

Re: Vraag over bicuittaart bakken

daar kan ik je helaas geen antwoord op geven. Ik werk nl. alleen maar met de funcakes biscuit mix, (ben heeuuull lui :P ) en daarnaast vindt ik zelf biscuit lekkerder dan cake. Biscuit is luchtiger en daarnaast bevat cake melk, iets wat ik niet mag hebben. Verder vindt ik cake altijd erg comppact/dik en als er dan nog vulling in gaat (ik gebruik altijd 4 lagen vulling) dan wordt het echt een hele grote machtige hap.

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

8 Laatst bewerkt door Breakfast (08-01-2011 11:04)

Re: Vraag over bicuittaart bakken

Sorry, dit gaat nog steeds over biscuit, niet over cake! Dus: meer maizena toevoegen en minder bakmeel, rijst je biscuit dan nog wel voldoende?

9

Re: Vraag over bicuittaart bakken

haha, ik kan daar ook geen antwoordt op geven, gezien ik dus de kant en klaar mix van funcakes gebruik, daar hoef je alleen maar eieren bij te voegen, lekker makkelijk en snel :)

Is er iemand anders die het antwoordt weet voor Breakfast ?

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar