Onderwerp: chocolade biscuit in vierkante vorm

heb gezocht en het gedeeltelijk gevonden.

ik wil dus chocoladebiscuitmix uit de shop in een vierkante vorm bakken.
de vorm is ongeveer 22 cm doorsnede.
na zoeken op het forum kwam ik wel op een berekening per ei uit dus ben ik daarmee verder gegaan.
ik had nu dus 6 eieren 498 mix en 114 ml water.
half uur in de oven op 160 graden.
na dat half uur gekeken met een satestokje, maar met het eruit schuiven zag ik al dat onder de korst het geheel nog vloeibaar is.(golven)
hij is wel goed van hoogte maar nog lang niet gaar.
heb nu de oven wat hoger gezet (180) en nog 20 minuten op de timer.

wat heb ik nu fout gedaan???

als deze totaal mislukt heb ik alleen nog spullen om het nog 1 keer te proberen dus help!!!!!

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)

2

Re: chocolade biscuit in vierkante vorm

Ik weet niet of er een verschil is tussen een kant en klaar mix (nog nooit gebruikt) voor een biscuit taart en een gewone biscuittaart (heel eenvoudig hoor). De tabel van MjamTaart zegt dat je een biscuit taart met  6 eieren op 180 graden 40 minuten moet bakken. In mijn oven is dat een beetje aan de korte kant en moet ik er 5 a 7 minuten bij doen.

Re: chocolade biscuit in vierkante vorm

thanks voor je reactie figarodt, id moest ie wat langer op hogere temperatuur.
uiteindelijk na een kwartiertje nog eens gekeken en nu was hij wel gaar.
hij is wel helemaal scheef geworden dus als iemand daar nog tips voor heeft heel graag.

groetjes monique.

mama van sjors (2008) en tim (2012)