1

Onderwerp: Help! Bakken in blenda kom!

Ik heb vamdaag voor het eerst in een rvs blenda kom vd ikea gebakken. Maar als de kapsel omhoog komt, blijven de zijkanten laag. Er ontstaan dus een bol op! Hoe kan je zorgen dat hij mooi evenwijdig onhoogkomt?

Re: Help! Bakken in blenda kom!

als er een boklvorming is dan staat je oventemperatuur te hoog, op welke temperatuur bak je hem?

like it...love it....till you just can't resist !!!!

3

Re: Help! Bakken in blenda kom!

Eerst op 170 graden, toen halverwege teruggedraaid naar zo'n 150

4 Laatst bewerkt door Cupla (06-01-2011 17:35)

Re: Help! Bakken in blenda kom!

Ik had ergens gelezen dat je op 3 verschillend temp moet bakken en opbouwen met tempratuur van oven

Ik denk dat daar fout gegaan is, maar kan niet gauw vinden waar topic is. Heb zelf nog niet gedaan maar ben wel van plan binnekort te doen

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

5

Re: Help! Bakken in blenda kom!

ik doe het altijd net andersom, begin op 160 graden en daarna door naar 180..........gaat prima

cakes, enjoy making, enjoy eating!!

Re: Help! Bakken in blenda kom!

Tja, iedere oven is anders natuurlijk.
Wat bij de één 170 graden is, is bij de ander 190 en bij weer een andere 150. Wat er in het schermpje staat klopt vaak niet.

Ik zou hem ook op een lagere temperatuur bakken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/