1

Onderwerp: wie kan me helpen.

Ik ben momenteel bezig met mijn eerste taart.

De taart is gebakken en afgekoeld. Morgen moet ik dus de taart gaan zagen. Ik doe hem in 2 keer dus dan heb ik 3 stukken. Dat gaat me wel lukken maar nu heb ik nog 3 dingen die die verkoopster me gegeven heeft haha maar ik kom er niet meer uit.

Ik heb crisco, patidess aardbei en mix voor botercreme gekregen. Wat moet ik dus na de taart snijden nou gaan gebruiken? En voor die botercreme geen idee hoeveel ik er van moet gebruiken. Heb een taart van 25 cm.

Super bedankt voor jullie hulp.

Liefs Cindy

2

Re: wie kan me helpen.

De botercrememix gebruik je om een lekkere vulling te maken voor tussen je taart. Als het goed is staat op de verpakking hoe je het klaar moet maken.
Ik gebruik altijd 100 gram mix (dus 100 gram mix en dan nog de ingredienten die je nog moet toevoegen daarbij) tegelijk dan heb ik altijd genoeg.
De patidess aardbei is een smaakstof, die kan je door je botercreme doen om er een nog lekkerder smakje aan te geven. Gewoon een klein beetje erbij doen en proeven dan merk je vanzelf wanneer het genoeg is.
De crisco kan je gebruiken om het oppervlak in te vetten waar je op uitrolt (je fondant of marsepein), ik zou het niet tussen je taart stoppen ;)

Hopelijk heb je hier iets aan :)

Say YES with joy. Say NO without fear.

3

Re: wie kan me helpen.

heb eigenlijk geen idee hoe dat zit met die botercreme maak het altijd gewoon zelf 1;1 dus 250 gram roomboter met 250 gram poedersuiker.en die aardbei heeft ze je waarschijnlijk meegegeven om door de botercreme te mixen en dan de taart ermee vullen.
maar heb je ook al fondant gehaald dan of maak je hem af met slagroom?
de crisco is voor dat je fondant niet gaat plakken aan je werkbank.
veel succes

4

Re: wie kan me helpen.

Thimomam schreef:

De botercrememix gebruik je om een lekkere vulling te maken voor tussen je taart. Als het goed is staat op de verpakking hoe je het klaar moet maken.
Ik gebruik altijd 100 gram mix (dus 100 gram mix en dan nog de ingredienten die je nog moet toevoegen daarbij) tegelijk dan heb ik altijd genoeg.
De patidess aardbei is een smaakstof, die kan je door je botercreme doen om er een nog lekkerder smakje aan te geven. Gewoon een klein beetje erbij doen en proeven dan merk je vanzelf wanneer het genoeg is.
De crisco kan je gebruiken om het oppervlak in te vetten waar je op uitrolt (je fondant of marsepein), ik zou het niet tussen je taart stoppen ;)

Hopelijk heb je hier iets aan :)

Super bedankt. Er staat op de verpakking idd wel iets maar die klopte niet zei die verkoopster. Er staat 100gram mix, 100 gram poedersuiker, 200ml water of melk 250 gram roomboter. Maar wat is het nu dan? Zou ik aan 100 gram mix, 100 gram poedersuiker maar hoeveel water en hoeveel boter. Ohh ik voel me echt blond hoor. Sorry hoor meiden. haha en idd ik zal die crisco niet tussen me taart gebruiken.

5

Re: wie kan me helpen.

biancaa12 schreef:

heb eigenlijk geen idee hoe dat zit met die botercreme maak het altijd gewoon zelf 1;1 dus 250 gram roomboter met 250 gram poedersuiker.en die aardbei heeft ze je waarschijnlijk meegegeven om door de botercreme te mixen en dan de taart ermee vullen.
maar heb je ook al fondant gehaald dan of maak je hem af met slagroom?
de crisco is voor dat je fondant niet gaat plakken aan je werkbank.
veel succes


Ik heb marsepein gehaald voor de taart en afwerking. KHeb gelijk daar ook mara een vraag over hoe blijft dat op elkaar plakken?
Liefs

6

Re: wie kan me helpen.

CindyV schreef:

Super bedankt. Er staat op de verpakking idd wel iets maar die klopte niet zei die verkoopster. Er staat 100gram mix, 100 gram poedersuiker, 200ml water of melk 250 gram roomboter. Maar wat is het nu dan? Zou ik aan 100 gram mix, 100 gram poedersuiker maar hoeveel water en hoeveel boter. Ohh ik voel me echt blond hoor. Sorry hoor meiden. haha en idd ik zal die crisco niet tussen me taart gebruiken.

Ik maak de mix altijd aan met 100 gram mix, 100 gram poedersuiker (gezeefd) en 200 ml water, dit dan laten staan en na een uur de 250 gram roomboter erdoor.
Misschien bedoelde de verkoopster dat je er minder water bij moet doen als je het ook wilt gebruiken om af te smeren? Als je dat niet doet loop je het risico dat de marsepein of fondant gaat smelten door het vocht.
Zelf gebruik ik altijd botercreme 1:1 (100 gram roomboter en 100 gram poedersuiker) om af te smeren.
Door af te smeren met botercreme plakt de marsepein/fondant aan je taart.

Vragen mag altijd, iedereen heeft het moeten leren en was toen ook blij als er iemand antwoord had op vragen :)

Say YES with joy. Say NO without fear.

7

Re: wie kan me helpen.

bedoel je de marsepein op de taart?

8

Re: wie kan me helpen.

oh je vraag is al beantwoord zie ik hahah

9

Re: wie kan me helpen.

biancaa12 schreef:

bedoel je de marsepein op de taart?


Ja klopt sorry. Heb marsepein voor op de taart. En daar moet ik nog een neus opmaken en ogen op maken. Maar hoe blijft dat plakken

10

Re: wie kan me helpen.

CindyV schreef:
biancaa12 schreef:

bedoel je de marsepein op de taart?


Ja klopt sorry. Heb marsepein voor op de taart. En daar moet ik nog een neus opmaken en ogen op maken. Maar hoe blijft dat plakken

De marsepein aan de buitenkant kan je op elkaar laten plakken met een klein drupje water.

Say YES with joy. Say NO without fear.

11

Re: wie kan me helpen.

biancaa12 schreef:

oh je vraag is al beantwoord zie ik hahah

Was ik je net voor, sorry!

Say YES with joy. Say NO without fear.

12

Re: wie kan me helpen.

Thimomam schreef:
CindyV schreef:

Super bedankt. Er staat op de verpakking idd wel iets maar die klopte niet zei die verkoopster. Er staat 100gram mix, 100 gram poedersuiker, 200ml water of melk 250 gram roomboter. Maar wat is het nu dan? Zou ik aan 100 gram mix, 100 gram poedersuiker maar hoeveel water en hoeveel boter. Ohh ik voel me echt blond hoor. Sorry hoor meiden. haha en idd ik zal die crisco niet tussen me taart gebruiken.

Ik maak de mix altijd aan met 100 gram mix, 100 gram poedersuiker (gezeefd) en 200 ml water, dit dan laten staan en na een uur de 250 gram roomboter erdoor.
Misschien bedoelde de verkoopster dat je er minder water bij moet doen als je het ook wilt gebruiken om af te smeren? Als je dat niet doet loop je het risico dat de marsepein of fondant gaat smelten door het vocht.
Zelf gebruik ik altijd botercreme 1:1 (100 gram roomboter en 100 gram poedersuiker) om af te smeren.
Door af te smeren met botercreme plakt de marsepein/fondant aan je taart.

Vragen mag altijd, iedereen heeft het moeten leren en was toen ook blij als er iemand antwoord had op vragen :)

Erg aardig van je om me te helpen. Het is idd voor de vulling en dan ook om af te smeren. Maar voor af te smeren moet ik dan weer opnieuw maken want anders zit ik natuurlijk nog met die aardbeien smaak.

Liefs