Nou, de meeste mensen willen graag een hoge taart van 10 cm. Ik zal dat nog even aanpassen.
Het is dus beter deze taart in twee lagen te bakken van 5 cm.
Ik zou plastic dowels en cakeboards gebruiken, dat heb ik laatst ook gedaan voor een taart van 5 hoog, en die lagen waren ongeveer 14 cm!
Houten dowels gebruik ik alleen in kleinere stapeltaartjes, en ook alleen als de onderste taart vrij stevig is. Dowel zijn nogal dun, dus die kunnen in een luchtige taart sneller gaan schuiven.
Ik gebruik spuitmondje 7 en 8, maar als je daar de mogelijkheid hebt om je fondant met molds te gebruiken kan dat ook hoor. Je kunt ook alvast wat worstjes fondant voorbereiden en goed in folie rollen. Dan hoef je ze daar alleen maar in de mold te duwen 
All purpose flour is gewone bloem (dat is in nederlandse supermarkten bijna altijd patentbloem).
Cake flour is patentbloem, als dat er niet op staat, kijk dan of je patisseriebloem op de verpakking ziet staan of type 45.
White sugar is inderdaad kristalsuiker. Fijne kristalsuiker is nog beter, vooral bij Swiss MBC.