1

Onderwerp: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Hoi hoi,

Even een vraag voor een stapeltaart van 4 lagen 30,25,20,15 gebruik je dan drum en board met dowels (plastic of hout) of separator plates met pillars? Ervaringen?

En moet je ook bij een taart van 30cm een heating core gebruiken?

Groeten Femke

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Dat hangt ervan af hoe zwaar je lagen zijn en hoe je de taart wilt vervoeren.

De seperatorplates zijn natuurlijk wel een stuk steviger.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Hoi Suikertaartjes-Suuz,

Ik dacht 2 lagen op elkaar te vervoeren? dus 2x 2? Of zou jij eerder kiezen voor apart?

Het wordt gewoon biscuit met vanillebptercreme en aardbeien (beetje saai, maar ja zelf niet mogen beslissen). Ik vul dan 1 of 2 lagen.

Kun je de separatorplates ook met dowels gebruiken of moet dat met die pillars en zijn die laatste dan ook op maat te maken?

PS: jij hebt zo van die lekkere recpten toch? Nu was ik op zoek naar je recept voor cake wat handig is om 3D te snijden, geloof witte cake? Ik kan hem niet meer vinden op het forum....

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

De lagen 2 aan 2 vervoeren kan prima natuurlijk, maar ik vind dat best lastig stapelen op locatie. Ik zou dan de onderste twee al op elkaar zetten en de andere twee los, tenzij de bovenste twee niet zo groot zijn natuurlijk :)

De seperator plates kun je alleen met pillars gebruiken en die heb je in alle soorten en maten. De hidden pillars kun je gewoon op maat zagen. De spiked pillars en andere pillars niet, die zorgen er dan ook voor dat je taart ruimte heeft tussen alle lagen.

Bij de ene pillars moet je weer andere constructies gebruiken dan bij andere pillars. Je hebt ook van die bollen die je over de hidden pillars kunt schuiven, enz.... Kijk anders eens op de site van Wilton, daar staan alle pillars en mogelijkheden heel goed uitgelegd met voorbeelden erbij!

Wat recepten betreft:
Ik ben een blog aan het aanleggen voor al dit soort vragen, dus ik zal deze er ook bij zetten.
Ik hoop dat ik dan iets minder (dezelfde) mailtjes krijg  :lol:

Voor nu zal ik het receptje even opzoeken en ook hier neerzetten. Momentje hoor...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (03-01-2011 12:21)

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Deze is erg lekker  :Y
http://allrecipes.com/Recipe/Heavenly-W … etail.aspx

De andere moet ik eerst even omzetten in grammen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Wat recepten betreft:
Ik ben een blog aan het aanleggen voor al dit soort vragen, dus ik zal deze er ook bij zetten.
Ik hoop dat ik dan iets minder (dezelfde) mailtjes krijg  :lol:

Oh ik snap het helemaal hoor! Ik kon het gewoon niet meer terig vinden! Er stond een aanwijzing van tabellen en cakemixen dus daar ook nog op gezocht, maar niks...

Maar wil jij al je recepten zomaar delen? Wat lief ja!!

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Hij staat erop hoor :)

Nou, ik zal niet álle recepten zomaar delen hoor. Ik zal ook een paar geheimpjes voor mezelf houden.
Maar er komen nog wel wat meer receptjes op dan nu en ook wel wat how-to's denk ik :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8 Laatst bewerkt door Sprokkel (03-01-2011 12:45)

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Deze is erg lekker  :Y
http://allrecipes.com/Recipe/Heavenly-W … etail.aspx

De andere moet ik eerst even omzetten in grammen...

Gebruik jij voor je recpten gewoon patent bloem of andere (fijnere) bloem? en als er in recepten white sugar staat is dat fijne kristalsuiker he?

Wat betreft de stapelvraag, wat zou jij gebruiken, die plates of die houten dowels?
En het afwerken op locatie; als ik me niet vergis spuit jij dan een sierrand met royalicing of niet? Dat is makkelijker als parels in een mould natuurlijk... Zo ja welke spuitmond gebruik je dan?


Oeh veel vragen..... maar ik zie je als een zuidelijke goeroe hoor :lol:

9 Laatst bewerkt door Sprokkel (03-01-2011 12:44)

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hij staat erop hoor :)

Nou, ik zal niet álle recepten zomaar delen hoor. Ik zal ook een paar geheimpjes voor mezelf houden.
Maar er komen nog wel wat meer receptjes op dan nu en ook wel wat how-to's denk ik :)

Ik zou ook wat geheimpjes bewaren hoor!

Bedankt voor je snelle reactie en hij ziet er lekker uit!! Maar ik snap de bovenste zin niet :o  Hij is voor 8inch (=20cm) maar je schrijft dat het beter is om hem in 2x te bakken ipv 1 grote van 10? Hoogte 10? huh? :/

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Nou, de meeste mensen willen graag een hoge taart van 10 cm. Ik zal dat nog even aanpassen.
Het is dus beter deze taart in twee lagen te bakken van 5 cm.

Ik zou plastic dowels en cakeboards gebruiken, dat heb ik laatst ook gedaan voor een taart van 5 hoog, en die lagen waren ongeveer 14 cm!
Houten dowels gebruik ik alleen in kleinere stapeltaartjes, en ook alleen als de onderste taart vrij stevig is. Dowel zijn nogal dun, dus die kunnen in een luchtige taart sneller gaan schuiven.

Ik gebruik spuitmondje 7 en 8, maar als je daar de mogelijkheid hebt om je fondant met molds te gebruiken kan dat ook hoor. Je kunt ook alvast wat worstjes fondant voorbereiden en goed in folie rollen. Dan hoef je ze daar alleen maar in de mold te duwen :)

All purpose flour is gewone bloem (dat is in nederlandse supermarkten bijna altijd patentbloem).
Cake flour is patentbloem, als dat er niet op staat, kijk dan of je patisseriebloem op de verpakking ziet staan of type 45.
White sugar is inderdaad kristalsuiker. Fijne kristalsuiker is nog beter, vooral bij Swiss MBC.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Super bedankt suuz!!

Ik ga los op de taart!

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Succes en veel plezier :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Wat recepten betreft:
Ik ben een blog aan het aanleggen voor al dit soort vragen, dus ik zal deze er ook bij zetten.

Hoera! Kan ik me vast abonneren  ;) ?

Life is what you bake it.

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Ja volgens mij wel, ben nog een beetje aan het uitzoeken hoe alles precies werkt :)
Ik heb in ieder geval wel al twee volgers  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

ik volg hier ook nog even mee.

16 Laatst bewerkt door Sprokkel (03-01-2011 14:59)

Re: Stapelen met boards en dowels of met separator plates en pillars

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ja volgens mij wel, ben nog een beetje aan het uitzoeken hoe alles precies werkt :)
Ik heb in ieder geval wel al twee volgers  :lol:


Ja ik ga mijn goeroe volgen hoor!!!! :D  En je had nog een fan inderdaad hahaha :thumb:

Oh en gebruik jij bij taarten van 30 cm ook een heating core?