1

Onderwerp: Amerikaanse cupcakes

Wie o wie kan er amerikaanse cupcakes bakken en wilt deze kennis overbrengen op mij? Zelf heb ik het al een aantal keren geprobeerd en  ze lukken iedere keer net niet, vooral met de topping heb ik moeite..
Vandaar deze oproep, het lijkt me leuk om met iemand te bakken!

tips zijn ook welkom

Gr.

Re: Amerikaanse cupcakes

Er zijn nogal veel recepten voor cupcakes, dus misschien slim als je even erbij vermeldt welke je precies wilt leren. Hetzelfde geldt voor de frosting :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Amerikaanse cupcakes

Ik heb al een aantal recepten geprobeerd, o.a. uit het magnolia cookbook, maar ze willen maar niet lukken. Veels te zoet, cake dat niet gaar wordt ( ook al heb ik het nog een kwartier extra in de oven laten zitten), de frosting die klonterig is..

gr

Re: Amerikaanse cupcakes

Dus je wilt gewoon in het algemeen leren bakken eigenlijk.

Wat je sowieso kunt doen is de zoekfunctie en de FAQ gebruiken voor al je vragen. Mocht je er dan nog niet uitkomen, kun je het beste per recept vragen wat er mis gaat.
Dus even uitleggen wat je hebt gedaan, welk recept je hebt gebruikt, etc...

"Amerikaanse cupcakes" is zo algemeen, daar kan niemand echt gerichte tips over geven.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Amerikaanse cupcakes

Dankjewel voor je tip!

Ja bakken in 't algemeen, american way. Er is misschien wel een amerikaanse op dit forum die toevallig ook in a'dam woont en mij het een en ander wilt bijbrengen, vandaar!

Re: Amerikaanse cupcakes

The American Way verschilt niet bijzonder veel van andere manieren hoor. Over het algemeen zul je je toch redelijk aan de verhoudingen van ingrediënten moeten houden. Veel recepten uit Amerika, Frankrijk, Duitsland, etc. zijn al lang gewoon ingeburgerd in Nederland.
En de combinatie en werking van bepaalde ingrediënten zal in Amerika niet anders zijn dan in Nederland :)

Op allrecipes.com staan veel Amerikaanse recepten die je zelf naar metrieke maten kunt overzetten. Er worden punten gegeven en vaak staan er ook allerlei tips bij. Misschien heb je daar wel wat aan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Amerikaanse cupcakes

de show-off rubrieken zijn om je creaties te showen, niet voor vragen.

[move]--> bakken&vullen
twijfelde tussen die en vraag&aanbod workshops, maar omdat ik denk dat je met wat digitale uitleg er ook wel komt, verplaats ik je naar bakken &vullen

ik ben trouwens wel benieuwd wat jouw definitie is van cupcakes bakken, the american way...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8

Re: Amerikaanse cupcakes

Oke dat was me niet duidelijk, ben nieuw op deze site, bedankt.

Als je de 'nederlandse' recepten en de 'amerikaanse' recepten van bv. vanille cupcakes naast elkaar legt, zie ik een aantal verschillen, voornaamste verschil is denk ik dat er 5 kilo suiker ingaat in de amerikaanse:p ..maar die is in mijn ogen ook een stuk ingewikkelder dan de normale versie, vandaar mijn vraag.

9 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (01-01-2011 17:59)

Re: Amerikaanse cupcakes

Ik denk dat er wel 30 verschillende recepten zijn voor vanille cupcakes. Als je dus twee totaal verschillende naast elkaar legt, zullen die verschillen inderdaad nogal extreem zijn :)
Buiten dat ken ik niet echt een "normaal" recept voor cupcakes....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Amerikaanse cupcakes

Dat klopt, maar als je de amerikaanse recepten naast elkaar legt zie je overeenkomsten, zet je de nederlandse vanille recepten zie je ook overeenkomsten, zet je die vervolgens weer naast elkaar dan zie je verschillen:)Bijvoorbeeld baking soda is hier niet gebruikelijk, daar dan weer wel..

Maargoed, ik merk dat het woord 'amerikaanse cupcakes' veel reacties geeft.

11

Re: Amerikaanse cupcakes

Je heb wel gelijk de recepten voor American's cup cakes zijn een beetje anders als hier in Nederland :)
Er wordt onderscheid gemaakt tussen gele cupcakes en vanille en zo heb je heel veel variaties :s , in sommige recepten vragen ze om cake flour te gebruiken en weer andere moet je cream of tartar toe voegen :think:  maar de vraag is welke cupcakes wil jij maken? want er zijn zo veel verschillende manieren om cupcakes te maken en bijna alle produkten kan je gewoon hier kopen :Y

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".

12 Laatst bewerkt door Reini (02-01-2011 20:20)

Re: Amerikaanse cupcakes

nou, baking soda is niet meer dan natriumbicarbonaat...zuiveringszout of maagzout  :D

In België gewoon te verkrijgen in elke (middel)grote supermarkt.

en dat gebruikte mijn oma al en haar mama al ver voor 'den grote oorlog' (en niet alleen om te bakken, maar ook om te kuisen en tegen maaglast). Dat zorgt gewoon voor extra luchtigheid in je gebak.

Mss kan je eens op de site van Martha Stewart kijken.
Amerikanen zijn gek op suiker. Ik gebruik een pak minder suiker in mijn US recepten (maar dan moet je wel zorgen dat je balans droog-nat terug klopt)  ;)

Mijn echtgenoot heeft een maatbeker uit de US meegebracht zodat ik niet hoef om te rekenen naar metrisch stelsel want een cup bloem weegt niet evenveel als een cup suiker.  :s

13

Re: Amerikaanse cupcakes

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=83482

Ik had ineens een deja vu...... :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.

14

Re: Amerikaanse cupcakes

Dankjewel! Daar ga ik dus de fout in, ik wist niet dat er verschil in zat tussen een cup bloem en een cup suiker. Want ik had zo'n maatbeker gehaald bij de blokker met cups-maten erop. Weet iemand waar ik er eentje kan krijgen die duidelijk de verschillen aangeeft?

Bedankt

Re: Amerikaanse cupcakes

Bij de AH heb je een setje cups en ook een setje maatlepels.
Ik heb ze ook, ben er superblij mee!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: Amerikaanse cupcakes

Dat had ik ook in het begin :-D
Diegene die dacht dat het interessant was om met cups en sticks te werken, zouden ze moeten *£%&#!

Je kan ook altijd online een convertor tool vinden. Deze is er 1tje
http://www.traditionaloven.com/tutorial … rsion.html
of deze (snel even gegoogled)
http://allrecipes.com//HowTo/cup-to-gra … etail.aspx

En als je het perfecte recept hebt (met Europese maten  O-) ..posten graag  :D  :D

17

Re: Amerikaanse cupcakes

SharyS schreef:

Dankjewel! Daar ga ik dus de fout in, ik wist niet dat er verschil in zat tussen een cup bloem en een cup suiker. Want ik had zo'n maatbeker gehaald bij de blokker met cups-maten erop. Weet iemand waar ik er eentje kan krijgen die duidelijk de verschillen aangeeft?

Bedankt

Oh, maar die maatbeker kan je dan juist wel gebruiken. Alleen het gewicht van een cup bloem en een cup suiker is verschillend, maar het is allebei 250 ml.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Amerikaanse cupcakes

Volgens mij 240 ml  :think:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

19

Re: Amerikaanse cupcakes

Volgens mij had iemand hier een recept gepost en netjes omgezet in grammen. Weet alleen niet meer wie  :s
Cupcakes chocolat en vanille en een recept voor vanille icing/boterroom.

Zal nog eens even kijken...

20

Re: Amerikaanse cupcakes

Recepten van Magnolia Bakery (bekende bakkerij in New York)

21

Re: Amerikaanse cupcakes

Enkele receptjes van de bekende bakkerij (omgezet in grammen;) )
Cupcakes (chocolat)
·   270gr Bloem
·  1tl bakpoeder
·  227 gr boter(ongezouten, op kamertemperatuur)
·  200 gr suiker
·  218 gr licht bruine suiker
·  4 grote eieren (kamertemperatuur)
·  170 gr Pure chocolade
·  240 ml Karnemelk (=botermelk)
·  1 tl Vanille Extract
·  Snufje zout
Bereiding: De boter zacht kloppen tot die echt romig is. De suikers toevoegen en nog minstens 3 minuten kloppen met de mixer. Ei per ei toevoegen en heel goed mixen tussenin, hierna voeg je de gesmolten chocolat toe. Bij dit hele mengel voeg je de bloem toe in 3 delen, telkens afgewisseld met een beetje vanille extract en een beetje karnemelk. Hierna nog goed kloppen, maar zeker niet overkloppen!Gedurende 20-25min bakken op 175°c.

Cupcakes (vanille)
·  210 gr zelfrijzende bloem
·  175 gr gewone bloem
·  227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
·  400 gr suiker
·  4 grote eieren (kamertemperatuur)
·  240 ml volle melk
·  1tl vanille extract
·︀   een snufje zout (of gezouten boter gebruiken)
Bereiding: De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de twee soorten bloem samen. Klop de Boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei per ei toevoegen en zeer goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, ook weer in 3 delen. Goed kloppen, maar niet overkloppen! Gedurende 20-25min bakker op 175°c.(Tip: gebruik een afgestreken ijschepper om de cupcakes te vullen, de inhoud is net genoeg voor 1 cc)

Vanille icing/ soort boterroom
6 el bloem
480 ml volle melk
454 gr ongezouten boter (kamertemperatuur, in blokjes)
400 gr suiker
2 tl vanille extract
Bereiding: De melk en de bloem rustig mengen. Dit mengsel breng je op een zacht vuur al roerend aan de kook, en laat het goed indikken tot je een dikke massa krijgt! Deze massa laat je afkoelen tot hij lauw is(lauw=belangrijk!). Boter mixen (3min) en hieraan de suiker el per el toevoegen en ondertussen steeds blijven mixen. De 2tl vanille extract toevoegen en daarna ga je het dikke mengsel van de bloem en melk lepel per lepel toevoegen. Hierna nog steeds even mixen (hard werken, ik weet het ) Hierna zet je de bekomen boterroom even in de koelkast voor een 10tal minuten en daarna kan je hem gebruiken!

Laatst bewerkt door Jozien (26-02-2010 21:38)
http://stijncakes.blogspot.com!!!

22

Re: Amerikaanse cupcakes

door iemand anders gepost dus, wist even niet ho anders hier te zetten  :(

23

Re: Amerikaanse cupcakes

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Volgens mij 240 ml  :think:

Oh, oke. Nou ja, ik heb gewoon zo´n plastic cupmaatje.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

24

Re: Amerikaanse cupcakes

Mirjam5 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Volgens mij 240 ml  :think:

Oh, oke. Nou ja, ik heb gewoon zo´n plastic cupmaatje.

volgens mij is hier pas nog een discussie om geweest.
Als je het opzoekt in google, zie je dat er verschillende maten worden weergegeven, 240/250/ 253 etc etc, dat zou te maken hebben met het verschil tussen engels en amerikaans oid.
CUP-schepjes van wilton, zal eens kijken wat die dan aangeeft.

Als je het hele recept overigens is cups zou afmeten dan zou het weinig uitmaken, want dan gebruik je gewoon overal te veel of te weinig van, maar als je maar een aantal ingrediënten op die manier moet meten, tsja...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

25

Re: Amerikaanse cupcakes

Nou, dan zal ik het mysterie oplossen. Ik heb namelijk een cup maatbeker uit Amerika en die geeft aan dat een cup inderdaad 240 ml is.
Kunnen jullie weer rustig slapen :D  :D  O-)

Groetjes en succes met 'taarten'! Kim