1

Onderwerp: Meringue bc mislukt

Nu wilde ik vandaag de meringue bc voor het eerst uitproberen. Verhouding 1:2:2,5

Heb de eiwitten netjes verwarmd met de suiker, geklopt tot de suiker opgelost was en het mengsel goed warm. Dan 10 min gemixt tot het mengsel koud was en de zachte boter erbij. Het ging goed tot ik het laatste beetje boter erbij deed en de snelheid van de mixer opdreef. Het volume verminderde ineens aanzienlijk. De smaak is nu ook erg boterig en ik proef hier en daar nog een suikerkorreltje.

Het mengsel ziet er geschift uit maar ook weer niet, in die zin dat het niet waterig is en er geen gescheiden korreltjes of zo zijn, maar het mengsel is ook niet glad en romig.

Wat heb ik nu verkeerd gedaan (geen sarcastische antwoorden please)? Als ik weet wat ik verkeerd heb gedaan kan ik vandaag nog een nieuwe batch maken. Alvast bedankt.

Re: Meringue bc mislukt

Je kunt beter niet kloppen terwijl je het verwarmt, maar gewoon goed roeren met een spatel of lepel.
Zorg eroor dat echt alle suiker is opgelost, en dat de eiwitten minimaal een temperatuur van 72 graden hebben bereikt.

Als je de bc nu smeert, is hij dan ook niet mooi romig?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Meringue bc mislukt

Als ik hem uitsmeer is hij wel zacht, maar niet romig, eerder boter-achtig.

Ik heb hem waarschijnlijk niet voldoende opgewarmd.

Ik weet dat hij bij het kloppen op een gegeven moment lijkt te schiften maar dat het dan weer goed komt als je blijft kloppen, maar bij mij is dat niet gebeurd.

Ik ga straks nog eens proberen dan.

Re: Meringue bc mislukt

Ik heb het zelf nog nooit gemaakt,maar hopelijk gaat de volgende keer wel lukken  :Y
Veel sucses met de 2de poging  :thumb:

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

5

Re: Meringue bc mislukt

Ik heb een tweede batch gemaakt. Dit maal verhouding 1:2:2,  verwarmd tot boven 72 graden. Weer toen ik het laatste klontje boter erbij deed begon het mengsel te zakken. Blijkbaar is dit normaal? Ik gebruik wel een handmixer.

Ik weet het niet, het is niet geschift maar de textuur als ie koud uit de koelkast komt is wel wat brokkelig. Als ie op kamertemperatuur is is ie zalvig.

De smaak is nu wel beter. Niet boterig maar als slagroom. Ik ga hem toch eens gebruiken om af te smeren. Misschien hoort het gewoon zo te zijn en verwachtte ik er iets anders van.

6

Re: Meringue bc mislukt

hoe lang heb je hem laten mixen nadat je alle boter er door had zitten? het moet nog een tijdje mixen en dan veranderd het op een gegeven moment duidelijk van structuur. dan is het klaar!

7

Re: Meringue bc mislukt

Zo'n drie a vier minuten. De textuur veranderde helaas niet meer.  :(

Re: Meringue bc mislukt

Ik denk dat ie dan gewoon goed is hoor :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/