1

Onderwerp: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Graag zou ik willen weten hoe de aangevette slagroom smaakt?

Zelf heb ik nog nooit mascapone gehad en ben benieuwd hoe jullie dat vinden met de slagroom???

Wil het in combinatie met fondantbloemen gaan gebruiken...

Ben benieuwd naar de reacties

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

2

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Hi Jolanda,

Heb je wel eens een Hema taart gegeten? Nou die slagroom is aangevet. Lekker he?!

Dat aanvetten doen we niet voor de smaak maar meer om de stevigheid en de vormvastheid.

Doei.

Met zoete groet! Akire

3

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

ow, ja die lust ik wel, hahaha.

Ik begon te twijfelen, en manlief, een soort kaas door de slagroom?? Dat smaakt toch niet Liefje, nee zou het niet? Op het forum doen ze het ook, hmm nou ik weet het nog niet zo zeker...

Tja dan begin je dus te twijfelen...

Maar zou de fondant ook gaan smelten? Maar goed hij staat wel in de koeling, aangezien het slagroom is...

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

4

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Nee, joh. De fondant smelt er niet van. Of was je van plan om er veel smaakstoffen of alcohol door te doen... dan kan dat wel gebeuren.

Maar waarom test je de combinatie niet op een muffin of cupcake? Gewoon bij de AH of Lidl ofzo halen en uittesten... Vind je man waarschijnlijk ook leuk want dan is hij onderdeel van het maak proces. Geef hem de officiele titel van 'tester' en je hebt een enthousiaste medestander in jouw hobby  ;)

Just my 2 cents.

Met zoete groet! Akire

5

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

ja, ik heb al mascepone in huis gehaald alleen dat is direct een bak van 500 gram. Haha..

Maar je kunt dit niet zolang gaan bewaren toch?

Ik wil er 2 taarten mee bekleden, 1 stapel van 12cm en 16 cm en 1 van 20 cm. Waarschijnlijk ook een beetje nodig om te vullen, de restant wil ik dan gaan invriezen...

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

6

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Ik lust helemaal geen kaas, maar mascarpone... :9 . Er staat wel kaas maar ik zie het niet als kaas. De slagroom wordt er idd steviger van. En lekker.. :9

7

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

het is zoooooooow lekker!
aangevette slagroom met aardbeitjes jammie  :9  :9  :9

maar denk niet (of ik heb er teveel mascarpone doorgedaan) dat je er echt toefjes mee kan spuiten. maar wel heeeeeeeeeeeerlijk voor het vullen/afsmeren  :Y

N-Joy Cakes

8

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Mascarpone invriezen heb ik nog nooit gedaan maar ik denk dat als je de Mascarpone later ontdooit dat het gaat schiften... Kweetnie. Het lijkt me geen goed idee.

Waarom verwerk je de Mascarpone niet in het eten? Iets simpels en lekkers is spinazie saus ermee maken:

Neem een pot spinazie, doe daar Mascarpone door en het geheel kruiden met nootmuskaat, peper en zout. Het geheel zachtjes verwarmen en je hebt een lekkere spinazie saus... Kan zo over (spirelli) pasta.

Met zoete groet! Akire

9 Laatst bewerkt door Akire (16-12-2010 09:17)

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

NiQ schreef:

het is zoooooooow lekker!
aangevette slagroom met aardbeitjes jammie  :9  :9  :9

maar denk niet (of ik heb er teveel mascarpone doorgedaan) dat je er echt toefjes mee kan spuiten. maar wel heeeeeeeeeeeerlijk voor het vullen/afsmeren  :Y

Dan ben je TE royaal geweest met de Mascarpone. Het spuiten van grote rozetten is juist DE toepassing voor aangevet slagroom. Dat zie je in elke bakkerij... Het spuiten met een tipje 00 van Wilton zal misschien niet gaan. Toch'es proberen...

Met zoete groet! Akire

10

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Akire schreef:
NiQ schreef:

het is zoooooooow lekker!
aangevette slagroom met aardbeitjes jammie  :9  :9  :9

maar denk niet (of ik heb er teveel mascarpone doorgedaan) dat je er echt toefjes mee kan spuiten. maar wel heeeeeeeeeeeerlijk voor het vullen/afsmeren  :Y

Dan ben je TE royaal geweest met de Mascarpone. Het spuiten van grote rozetten is juist DE toepassing voor aangevet slagroom. Dat zie je in elke bakkerij... Het spuiten met een tipje 00 van Wilton zal misschien niet gaan. Toch'es proberen...

:o  maar het is ook zo lekker hahahahaha

N-Joy Cakes

11

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

T'is super lekkerrrrr  :P

Met zoete groet! Akire

12

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

okee dan gaan we dat proberen, maar aangevette slagroom kon je toch goed invriezen??

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

13 Laatst bewerkt door Kimh (16-12-2010 14:45)

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

met aangevette slagroom kun je niet afsmeren hoor... dan gaat je fondant smelten..

Aangevette slagroom kun je ook niet invriezen.. het is slagroom en bij het ontdooien kan het gaan schiften...

Je kan het gebruiken als vulling en als topping op een echte slagroomtaart

14

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Kimh schreef:

met aangevette slagroom kun je niet afsmeren hoor... dan gaat je fondant smelten..

Aangevette slagroom kun je ook niet invriezen.. het is slagroom en bij het ontdooien kan het gaan schiften...

Je kan het gebruiken als vulling en als topping op een echte slagroomtaart

Wat ik begreep is dat Jolanda de taart niet helemaal gaat bekleden maar iets met fondant bloemen gaat doen

15

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Jep Eshter, jij leest het helemaal goed!

De taart word alleen afgesmeerd.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

16

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Ja ik heb goed gelezen dat ze alleen gaat afsmeren..... maar ze schrijft toch dat ze er daarna fondant bloemen op doet. ...dat is ook toch fondant? Ook dat gaat dus smelten

17

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Nee hoor dat gaat niet smelten als je de taart goed koelt!

18

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Ja en nu wil ik weten wat het is
Smelt het?
   of
Smelt het niet??


:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Hahaha, nu begin ik te twijfelen,
zou je ook met kwarktaartmix kunnen
afsmeren, als je het wat laat opstijven?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

19

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Kwarktaart mix heb ik geen idee over..

Maar ik maak regelmatig slagroomtaarten met wat fondant decoratie erop en dat gaat altijd goed. Zie mijn website maar..
Zolang je de taart goed koelt (wat in principe toch moet vanwege de slagroom) blijven je fondant bloemtjes echt wel mooi!  :Y

20

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

zeer mooie slagroomtaarten,(overige taarten moet ik nog eens bewonderen, nu geen tijd meer voor)

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

21 Laatst bewerkt door smollebulle (22-12-2010 18:44)

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Ben blij dat ik dit topic tegenkwam, wil het ook gaan proberen.

Wat zijn jullie ervaringen met hoeveelheden en de bereiding? Eventueel vanille uit een vanillestokje?

Ik wil eerst de slagroom kloppen en daarna langzaam de mascarpone er doorheen kloppen.

22

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Heb vandaag een taart gemaakt met 1-2-2 botercreme en dat smaakte enorm goed. Ik heb de mascapone nog staan dus moet dat gaan proberen maar de 1-2-2 botercreme is ook heerlijk!

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

23

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Blij dat het goed smaakt! En hoe is het met de aangevette slagroom? Al geproefd (samen met manlief)?

Met zoete groet! Akire

24

Re: afsmeren met aangevette slagroom, smaak?

Nee die ga ik morgen maken. Ben benieuwd de slagroom staat inmiddels wel in de koelkast dus hopelijk mislukt die morgen niet weer haha :lol:

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/