1

Onderwerp: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

Zoals de titel al zegt, ik heb eiwitten stijfgeslagen met poedersuiken om kerstbommpjes meringues te maken.
Heb nogal veel gemaakt, dus er staat nu een lading in de oven, maar heb dus nog stijf eiwit staan voor de volgende te bakken.
Duurt nog minstens een uur voor ze klaar zijn.
Kan ik de stijve eiwitten in de koelkast zetten, moet ik ze hierna nog even opkloppen?
Alvast bedankt.
Groetjes karin

2

Re: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

hmm ik heb ze in de koelkast gezet, over een kwartier de eerste lading er uit.
En dan van het in de koelkast gezette eiwit nog een keer meringues maken :)
Laat wel weten of het gelukt is

3

Re: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

En? Is het nog gelukt?

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

4

Re: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

als je nou de volgende keer weer zoiets hebt, kan je het het beste in de vriezer doen, mits je natuurlijk genoeg suiker hebt gebruikt dan bevriest het niet zo maar blijft het wel stijf, in de koelkast heb je kans dat je het eiwit weer terug loopt..
T is maar n tip;)

5

Re: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

t bleef goed :)

6

Re: meringues staan in de oven, overige eiwit in de koelkast even?

Goed om te weten. Dank je wel.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"