1

Onderwerp: tylose

Hallo allemaal,

Ik wil voor de kerstdagen een cadeaustrik maken alleen is dit voor mij de eerste keer dus nog even een vraag.

Heb een how to gelezen en begrijp dat ik optijd moet beginnen.
Vanavond al met tylose door het fondant mengen.
maar dan moet het inwerken of zo iets een dag dus kan ik morgenavond verder met de strik.
Maar hou moet ik dit een dag laten rusten in de koelkast butien de koelkast, in een zakje of een bakje?

Wie kan mij hiermee helpen?

Re: tylose

Ik laat het niet rusten. Ik doe een goede hoeveelheid tylose er doorheen en maak meteen de lussen. Ik vind het als je het een tijdje laat inwerken zo stug worden. Ik ga er dus meteen mee aan de slag.

Life is what you bake it.

3

Re: tylose

okay zal geweldig zijn als dat ook goed gaat.
Aangezien ik nogal kapot van werken vandaag ben.

4

Re: tylose

Ik gebruik zelf altijd diepvrieszakjes, die zijn wat dikker dan boterhamzakjes. Deze goed luchtdicht maken en je kunt het gewoon weg leggen in de kast (geen koelkast). Overigens niet teveel tylose in de fondant doen want dan gaat je strik brokkelen en dat wil je niet hebben :nooo Zowieso maak ik er altijd meer voor het geval dat :)

5

Re: tylose

Wanneer ik het een dag laat rusten heb ik een steen. Ik laat het nu hooguit een kwartier inwerken..

6

Re: tylose

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126256425


In een ander topic (zoekfunctie  :Y ) staat dit:


tipsytaartje schreef:
Carien schreef:

(liefst een nacht in laten trekken).

Dat is bij tragantgom, de natuurlijke versie van tylose.

Tylose kun je na een kwartiertje oid wel gebruiken :Y