1

Onderwerp: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Klopt het dat de biscuit er zo uitziet?

Ik heb 160gr mix gebruikt (voor rond 18).

Ik heb 3x 15 minuten gedaan, 130, 150, 170 (hetelucht)
Na 35 min ziet het er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HX47NZZA-D.jpg

Na 45 min voelt de biscuit gaar, oven open, ziet er dan zo uit
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7ZGGJC3M-D.jpg

Er zit dus wel een scheur in; moet ik de oven op 120, 140, 160 doen? Of ziet dit eruit zoals het hoort?

Sorry, maar even voor mijn bevestiging graag reactie.
Alvast hartelijk dank! :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

2

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Ik zou 'm gewoon op 160 graden bakken, niet laten oplopen. In ieder geval niet hoger dan 160 graden. Bovenkant was te snel gaar volgens mij.

3

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Dit gebeurt wel vaker hoor. Gewoon af laten koelen en de overtollige cake eraf snijden zodat je een mooie platte onderkant overhoud.

Groetjes Eline

4

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Dan in ieder geval ondersteboven storten en afkoelen. Met een beetje geluk hof je dan niets af te snijden.

5

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Biggeltaart schreef:

Dan in ieder geval ondersteboven storten en afkoelen. Met een beetje geluk hof je dan niets af te snijden.

klopt, er hoeft niks afgesneden worden, maar wanneer ik 'm alleen op 160 graden bak, dan is de bovenkant toch zeker te snel gaar? (Vandaar dat ik dacht om met lagere temp te gaan bakken)

Ik vroeg me ook gewoon af hoe de bovenkanten er bij jullie uitzien; ook zo met een rand ertussen  :o (weet niet goed hoe ik het moet omschrijven)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

sorry, maar ik gooi mezelf even naar boven; er zijn nu veel meer mensen online (dus meer kennis! toch? ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Ik bak altijd meteen in een voorverwarmde hetelucht oven van 160 graden en ik heb niet van die randen. Misschien komt jouw oven toch warmer uit dan je denkt? Misschien eens meten met een oventhermometer.
Maar als hij er zo uitziet met oplopen dan misschien eens bakken op 150 graden voorverwarmd? ben benieuwd!

8

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

kan niet goed zien waar je je rooster hebt. anders die een stukje naar beneden zetten?
en dan op lagere temp. bakken.
45 minuten is trouwens wel lang vind ik.
zelf verwarm ik de oven voor op 150 graden, en bak het biscuit ook af op 150 graden.

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

Je oven staat te heet inderdaad. Probeer het eens zoals Chantal zegt.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

ok, hartelijk dank voor jullie reacties! :thumb:
Ik had al het idee dat het te warm was, maar ja, ze worden wel mooi gaar en smaken prima, dus durfde niet zo goed iets anders te proberen. De eerstvolgende keer ga ik voor de 150gradenmethode :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: bloemvorm 15; ziet er zo uit in de oven, graag reactie

:thumb:
Er komt nu (na 45min 150) nog wel een rand, maar veel onduidelijker. Wel is hij nog net niet gaar, dus nog 5 min op 160 gedaan.
Dank nogmaals :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl