1

Onderwerp: Fondant over meerlagige cake

Hallo lieve bakkers/baksters!

Ik ben net lid en kom direct met een vraagje binnen vallen :P.

Voor kerst ga ik een taart maken met twee lagen.
Zwart fondant en rode decoraties.

Nu vroeg ik mij af; Is het te doen om beide cakes samen te icen
en dan de fondant tegelijk over beide cakes te doen? Zo ja, waar moet ik dan op letten?
Of zal ik ze apart moeten bedekken en dan stapelen?

Indien het laatste gebruikelijk is, hoe werk ik dan die rand weg zonder
extra decoratie?

Groetjes

Sharissa

If it fits in a toaster, i can cook it!

2

Re: Fondant over meerlagige cake

bedoel je 2 ronde lagen bovenop elkaar (dus 1 ronde taart 1x horizontaal doorgesneden)? :think:
Wat bedoel je met icen? Vulling erop doen :think:
Sorry, ik snap je vraag duidelijk niet helemaal duidelijk ;)  :o

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3 Laatst bewerkt door Sharissa (21-12-2010 23:06)

Re: Fondant over meerlagige cake

Sorry Carien..

Ik moet denk ik nog wat langer rondhangen voordat ik het "taaltje" spreek!

Ik bedoel een taart met twee verdiepingen. Dus een kleinere bovenop een grotere taart.. (12cm hoog, diameter 20cm + 12cm hoog, diameter 35cm)

Ik gebruik eigenlijk alleen engelse recepten.. Vandaar dat ik icen zeg..
Wat ik daarmee bedoel is de creme die je aan de buitenkant van de taart smeert voordat je er fondant op doet..


Mijn vraag is nu dus:

Als ik fondant over de taart heen wil doen..
Kan ik dan de twee cakes (die samen 1 taart vormen) op elkaar zetten.. Dáár de botercreme op doen.. En de fondant uit 1 geheel er op doen.

Of moet ik de beide cakes apart besmeren en apart de fondant er overheen doen en ze dan pas op elkaar zetten?


In het laatste geval krijg je een rand waar je ziet dat het fondant
niet uit 1 geheel bestaat. Wat is de beste manier om dat weg te werken?



Is het zo duidelijker :) ? Als niet, hoor ik het graag!

Groetjes

If it fits in a toaster, i can cook it!

4

Re: Fondant over meerlagige cake

Ik weet niet hoe ervaren je bent met bekleden, maar als je net begint is het zeker niet te doen om beide taarten tegelijk te bekleden (weet ook niet of het überhaupt te doen is  :s ).
Dus gewoon allebei apart bekleden. En als je een mooie onderkant wilt dan staat in dit topic een goeie howto:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=97616

5

Re: Fondant over meerlagige cake

Bedankt desiree!

Daar kan ik zeker wat mee!

Nu nog een manier vinden om te verdoezelen dat de fondant niet uit 1 stuk is.

Groetjes

Sharissa

If it fits in a toaster, i can cook it!

6

Re: Fondant over meerlagige cake

Een parelrandje eromheen leggen?

7

Re: Fondant over meerlagige cake

Dat is wel een goed idee, maar vind ik eigenlijk een beetje zonde..
Het is juist het idee om de taart heel simpel te houden en slechts een aantal rode barok stempels er op te plaatsen..

Misschien moet ik de afwerk rand maar gewoon accepteren :P..
Anders misschien een dun rolletje zwarte fondant  :think:

If it fits in a toaster, i can cook it!

8

Re: Fondant over meerlagige cake

En anders gewoon van de kleur waarmee je bekleedt een randje er tegenaan leggen, dan valt het niet zo op.

9 Laatst bewerkt door cares (22-12-2010 08:36)

Re: Fondant over meerlagige cake

Ik doe dan meestal een dun sliertje van dezelfde kleur uit de sugargun er onder tegenaan en dan nog een keer smootheren. (moet de marsepein van mooi strak afgesneden zijn)

Of gewoon een sliertje ertegen aan, zonder te smootheren ziet er ook strak uit
http://94.100.120.236/1170200001-1170250000/1170229701-1170229800/1170229774_5_dTXd_1.jpeg

10

Re: Fondant over meerlagige cake

Zo bedoelde ik het inderdaad Cares :Y . Handig zo'n foto die het even beter uitlegt :thumb: .