1

Onderwerp: wat is nu echt 'schwarzwalder kirsch' vulling

ik moet voor iemand een taart maken met schw.w.kirsch vulling, ik denk zelf aan chocolade, slagroom en kersen vlaaivulling. maar hoe krijg ik echt die schw.kirsch smaak?
ik gebruik gewoon biscuitdeeg, moet hier al cacao door?

wil je zien wat ik gemaakt heb, kijk dan even op www.soetenzo.nl]

Re: wat is nu echt 'schwarzwalder kirsch' vulling

Chocoladebiscuit getrempeerd met kirsch, en dan gevuld met slagroom en kersen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: wat is nu echt 'schwarzwalder kirsch' vulling

Kersenvlaaivulling zelf maken en dan ipv water Kirsch gebruiken :9

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

4

Re: wat is nu echt 'schwarzwalder kirsch' vulling

ik heb hier nog Kirschwasser staan van de Schwarzwalder die ik voor GJ's verjaardag gemaakt heb....
ik had er slagroom met mascarpone in gedaan en dan wat kirschwasser door de kersen op sap gedaan en even laten intrekken, daarna de uitgelekte kersen op de verstevigde slagroom gelegd en 2de laag kersenjam.
Hij was erg lekker!

als je het wilt hebben, mail je maar!

Groetjes, Dorothea.

5

Re: wat is nu echt 'schwarzwalder kirsch' vulling

ik las net een recept voor de oorspronkelijke versie: banketbakkersroom mengen met opgeklopte slagroom en een paar blaadjes gelatine. Biscuit licht tremperen met kirch, bedekken met chocoladeganache (gesmolten chocolade met een beetje slagroom en boter en dan weer afgekoeld). Ingemaakte kersen erin drukken en dan bedekken met de room. Afwerken met chocoladekrullen.

ben zelf op zoek naar een recept om dit toe te passen op chocoladebiscuitdeeg, om een schwarzwalder-kerst-stronk te maken.
Ideën en tips zijn welkom!

groetjes,

Gaëlle