Hoi LisaM,
Ik begrijp dat je nog een echte beginner bent (je moet nog aan jouw eerste taartje beginnen :-)
De FAQ lezen is een hele goede tip. Maar je zou ook je woonplaats in jouw profiel kunnen vermelden zodat dames bij jouw in de buurt wat kunnen helpen als ze dat willen/kunnen.
Dan in een notendop het proces (de rest haal je gewoon uit de FAQ) voor een simpele taart. Koop een lekker mousse van Mona en koop een potje perzikjam. Zoek ongebruikte uitstekers uit je keukenkastjes of koop er een paar bij Action ofzo. Zoek of koop een insmeerkwastje.
1) Bak je biscuit of cake (bij tijdgebrek kan je ook een biscuit kopen bij een bakker, daar heet het dan een kapsel)
2) Snij de biscuit 1 keer door (kan ook vaker maar dan wordt het bekleden al weer wat lastiger)
3) Besmeer het onderste deel van de biscuit met de mousse (blijf een centimeter van de rand weg, want als het 'dak' er op komt dan drukt dat de vulling wat naar de buitenkant)
4) Doe de bovenste deel boven op de besmeerde onderste.
5) Verwarm een beetje van de jam (gewoon in een kopje een paar lepel doen en 20-30 sec in de magnetron)
6) Besmeer de buitenzijde van de biscuit dun met jam.
7) Maak voor jezelf een mooi vlakke en ruime werkplek.
8) Kneed het fondant in porties, dan wordt het wat warm en lekker soepel.
9) Doe een weinig kleurstof door een deel en kneden maar (duurt best lang dus gewoon door blijven doen)
10) Bestuif je werkplek heel licht (met poedersuiker of maizena)
11) Rol je fondant uit
12) Neem de lap fondant en leg het over je biscuit.
13) Werk van boven naar beneden, trek niet aan het fondant maar aai het zachtjes vast aan de biscuit.
14) Het overtollige snij je weg met een mesje
15) Maak uit fondant of met behulp van kant-en-klare chocolaatjes/snoepjes je taart mooi. Met een beetje water zet je de zaken vast.
Heel veel suc6 ermee.
Groetjes
Met zoete groet! Akire