1

Onderwerp: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Mijn taartje staat nu in de oven en komt niet omhoog :( , nog 10 min te gaan. Ik heb de biscuitmix kant en klaar gkocht. Gebruik een springvorm van 26cm en hoogte 6. heb 396 mix, 6 m eieren en 40 ml water gebruikt.....Oven staat op 180 graden zoals aangegeven staat op het pak

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Hoe zag je beslag eruit toen je klaar was met mixen?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hoe zag je beslag eruit toen je klaar was met mixen?

goed genoeg volgens mij, luchtig. 10 minuten gemixt...

4 Laatst bewerkt door mar10 (19-12-2010 19:43)

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

ik weet niet of het ligt aan een springvorm, maar dat lijkt mij niet. Gebruik ik nl altijd. Misschien komt het door de hoeveelheid ingredienen voor de springvorm van 26cm en 6cm hoog??

5

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

180 is best hoog...
is meer voor cupcakes, voor biscuit is 160 gebruikelijker...

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Heb je de eieren eerst helemaal luchtig geklopt en waren de eieren warm of op kamertemperatuur?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Heb je de eieren eerst helemaal luchtig geklopt en waren de eieren warm of op kamertemperatuur?

Eieren waren op kamertemperatuur (hele middag eruit) en heb ik bij de mix gegooit.

8

Re: hellup, mijn taart komt niet omhoog....

Biggeltaart schreef:

180 is best hoog...
is meer voor cupcakes, voor biscuit is 160 gebruikelijker...

hmmm zou kunnen ,maar het is wel raar, want op het pak staat 180 graden.