Onderwerp: Bienenstich stijgt niet
Sinds ik een limburgse vriend heb ben ik helemaal van de vlaaien enzo. Zijn opa kan heel lekker bakken en had laatst Bienenstich gemaakt. Dat zijn twee luchtige lagen cake met daartussen room en kersen.
Ik heb dus meteen om het recept gevraagd en ben aan het bakken geslagen, maar de cake bleef heel compact en totaal niet luchtig. Hij steeg hooguit een centimeter en smaakte een beetje naar rotti kukus, ook lekker, maar niet het resultaat dat ik wilde.
Dit is het recept;
125gr. bloem
1theelepel backin
150gr.witte bastaartsuiker
2 pakjes vanillesuiker
4 eieren
Ik heb eerst de eieren, suiker en vanillesuiker goed glad gemixt.
Hierna de backin en de bloem erbij gedaan en op de laagste stand geklopt tot alle klontjes weg waren en het goed luchtig leek.
Bakblik ingevet met olie, want mn bakspray was over datum. Mijn moeder zei dat olie prima werkte, dat viel ook tegen maargoed.
Hierna 30 minuten op 180 graden in de hetelucht oven gezet. Nog eens 10 minuten erin laten staan omdat hij niet wilde stijgen en toen begon hij echt te verkleuren dus heb ik hem er maar uit gehaald.
Wat heb ik fout gedaan dat hij niet steeg en niet luchtig werd?