1

Onderwerp: probleem chocola om de slagroom truffels

Ik heb een probleem met het chocola van de slagroomtruffels, ik heb de truffels in de diepvries gehad nu doe ik ze door het chocola maar als ik het er uit haal glijd de chocolade erzo weer vanaf..
ook gaat de chocolade na een aantal keer iets doorgehaald te hebben klonteren

iemand enig iedee wat ik verkeerd doe?

bedankt alvast

2 Laatst bewerkt door Mirjam5 (15-12-2010 19:55)

Re: probleem chocola om de slagroom truffels

Het lijkt of je chocola te warm is....

Als het gaat klonteren is er wsch vocht bij gekomen. (van condens op de truffels?)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: probleem chocola om de slagroom truffels

dat zou idd kunnen maar moet ik eerst de chocolade af laten koelen dan? dan zou het weer gaan stollen toch?

of ik moet de truffels eerst iets laten ontdooien

4

Re: probleem chocola om de slagroom truffels

even een upje:

iemand nog tips?

5

Re: probleem chocola om de slagroom truffels

peet78 schreef:

dat zou idd kunnen maar moet ik eerst de chocolade af laten koelen dan? dan zou het weer gaan stollen toch?

of ik moet de truffels eerst iets laten ontdooien

Chocolade iets meer laten afkoelen, maar niet helemaal natuurlijk, het moet wel vloeibaar blijven!

Dat klonteren lijkt mij inderdaad vocht. (heb ik ook eens gehad met cakeballetjes; dan kun je niets meer met de chocola)
Misschien even droogdeppen met keukenpapier voordat je ze door de chocolade haalt?

Dat is toch een TAART waard!