1

Onderwerp: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Voor de verjaardag van een famillielifd wil ik een met marsepein beklede taart maken.
Ik bak regelmatig taarten, maar dit wordt mijn eerste met marsepein beklede taart.

Ik heb het marsepein starters pakket besteld met 1 kg blanke marsepein en geloof ik 6 x 250 g van verschillende kleuren.
En ik heb rode glitter gekocht die vermengd met alcohol als eetbare verf gebruikt kan worden.

Ik wil een biscuit of cake taart maken.

Wat kan ik het beste doen?

En hoe kan ik hem lekker vullen?

En iemand een idee hoe ik als beginner de taart kan decoreren?

Eigenlijk zijn alle tips welkom!

Alvast bedankt!

ik ben een beginner die graag alles wil leren over taarten maken en decoreren!

2

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Mijn grote valkuil was dat ik de marsepein te dun uitrolde, waardoor bekleden echt een ramp wordt, dus hou in je achterhoofd dat je hem niet te dun uitrolt :)
En de marsepein heel even in de magnetron maakt het rollen een stuk makkelijker :D
Succes!

3

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Ik ben zelf begonnen met een basisworkshop en vond dat heel prettig omdat je de basis goed uitgelegd krijgt; echter weet ik niet of het bij jou nog kan, misschien aan de krappe kant... mocht je nog tijd hebben; zou ik dat zeker doen!

Je kunt een biscuit bakken via de recepten hier op de site; de basisbiscuit is goed te maken en is bij mij nog nooit mislukt. Van belang is het lang genoeg mixen en de bloem niet erdoor heen roeren maar echt scheppen.
Inmiddels gebruik ik altijd biscuit mix van funcakes; dan voeg je alleen eieren toe; dat gaat vrijwel nooit mis. Belangrijkste hierbij is het lang genoeg mixen. De mix is volgens mij ook bij pipoos en intratuin te koop; dus mocht je dat willen proberen zou ik dat zeker doen.

Qua vulling kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt maar botercreme met jam blijft lekker en dat is heerlijk simpel (voor botercreme ook weer recept van hier).

Voor het bekleden zijn er verschillende filmpjes op youtube.com te zien; hier kun je goed zien hoe het goed moet.

succes!

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

4

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

bij recepten staan vullingen.
afsmeren met botercreme.
je kan het beste biscuit maken (dat valt niet zo zwaar op de maag) maar, met cake kan het ook.

decoreren met uitstekers, of puzzelen (zie taarten met platte plaatjes, die zijn in elkaar gepuzzeld) je kan ook boetseren, maar poppetjes kan het beste als je tylose door de fondant/marsepein doe.
dan word het steviger..... weet trouwens niet zo goed hoe tylose met marsepein werkt. Ik gebruik het in me fondant, dat maak ik zelf, zie recepten MMF (marshmellowfodant)

en een workshop taart maken is handig, heb ik pas na me eerste taart gedaan. :lol:  maar hij was aardig gelukt.

Groetjes Christa!

5

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=125276

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=38571

6

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Van dit programma heb ik alles geleerd. Een gratis thuis-workshop :D
zeker een aanrader!

http://elearning.teleac.nl/course/view.php?id=3

7

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Sandra90 schreef:

Van dit programma heb ik alles geleerd. Een gratis thuis-workshop :D
zeker een aanrader!

http://elearning.teleac.nl/course/view.php?id=3

Die sla ik ook zeker op.
Heel interessant.
Bedankt hoor.  :)

Groetjes van
Kelly en de kindjes.

8

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

kelly2110 schreef:
Sandra90 schreef:

Van dit programma heb ik alles geleerd. Een gratis thuis-workshop :D
zeker een aanrader!

http://elearning.teleac.nl/course/view.php?id=3

Die sla ik ook zeker op.
Heel interessant.
Bedankt hoor.  :)

Zeker interessant, maar daarover zijn hier meerdere onderwerpen geweest.........vooral over het afsmeren (slagroom of patikrem).......als je de zoekfunctie gebruikt, kom je ervaringen van de taartenmaaksters hier zeker tegen!

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

nanadia schreef:

Voor de verjaardag van een famillielifd wil ik een met marsepein beklede taart maken.
Ik bak regelmatig taarten, maar dit wordt mijn eerste met marsepein beklede taart.

Ik heb het marsepein starters pakket besteld met 1 kg blanke marsepein en geloof ik 6 x 250 g van verschillende kleuren.
En ik heb rode glitter gekocht die vermengd met alcohol als eetbare verf gebruikt kan worden.

Ik wil een biscuit of cake taart maken.

Wat kan ik het beste doen?

En hoe kan ik hem lekker vullen?

En iemand een idee hoe ik als beginner de taart kan decoreren?

Eigenlijk zijn alle tips welkom!

Alvast bedankt!


ik stuur hier een paar voorbeelden
de marsepain moet je wel lekker dun uitrollen.
lekker aarbei jan in de taart ,wel de randen spuiten met botercream anders kan het uitlopen en de tweede laag mekker met slagroom aardbei.
daarna de taart met een dune laag smeren met botercream en dan de marsepain er op\
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WQTGCGMQ-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WF8ZWJBB-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-3JZ6MXCH-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-FLNKGDIU-D.jpg
ik hoop dat u er iets aan heeft
gr catia

10

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Christa163 schreef:

je kan ook boetseren, maar poppetjes kan het beste als je tylose door de fondant/marsepein doe.
dan word het steviger..... weet trouwens niet zo goed hoe tylose met marsepein werkt.

Marsepein wordt nooooooooit hard! Zelfs niet met tylose er door heen! Is dus verre van ideaal voor boetseren! Fondant kan ook zonder tylose gebruikt worden, maar dan duurt het wat langer voordat het helemaal is uitgehard!

Qua vulling is aardbeienjam met botercreme lekker en makkelijk! Je kan de botercreme een smaakje geven door er bijvoorbeeld kloppudding van dr Oetker doorheen te doen...
Je kan evt. ook als 2e laag naast de aardbeienjam een laag aardbeienkwark doen (bijvoorbeeld van Mona)

Succes!!

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!

11

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

nou hij is een soort van gelukt mensen!
Bedankt allemaal!
De taart is niet strak genoeg, omdat ik niet genoeg botercrème meer had om m goed af te smeren, maar voor een eerste poging ben ik tevreden!

Ik wilde een foto plaatsen, maar ik weet niet zo goed hoe dat moet, dus als ook iemand dat kan uitleggen?

Bvd!

ik ben een beginner die graag alles wil leren over taarten maken en decoreren!

12 Laatst bewerkt door ThijsYmke (15-12-2010 22:33)

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Ben benieuwd naar je taartje! Fijn dat het gelukt is!
Wat betreft die foto: Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je foto ergens op internet staat (hyves, mijnalbum.nl ofzo) Daarna klik je met de rechtermuisknop op de foto, dan op eigenschappen en dat de link die je ziet staan kopieren en plakken tussen [img]en[/img]

Succes!!

Enne... Welkom op dit uiterst verslavende forum! Misschien is het leuk als je jezelf even voorstelt in de daarvoor bedoelde rubriek!!

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!

13

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Mijn tip komt n beetje te laat, maar wellicht heb je er de volgende keer wat aan. Ik had er in ieder geval heel veel aan.
Ik vind t een hele klus om n grote lap marsepein op de taart te krijgen zonder scheuren e.d.
Ik rol m uit op zo'n buro onderlegger van de Ikea en draai m dan met onderlegger ondersteboven op mn taart en haal er dan voorzichtig de onderlegger vanaf.
Nooit geen problemen meer gehad.

14

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

ThijsYmke schreef:

[Marsepein wordt nooooooooit hard! Zelfs niet met tylose er door heen! Is dus verre van ideaal voor boetseren!

Boetseren met marsepein is geen enkel probleem hoor.........vind dat zelfs prettiger dan met fondant..............

15

Re: Eerste marsepeintaart ooit- tips gevraagd!

Karin09 schreef:
ThijsYmke schreef:

[Marsepein wordt nooooooooit hard! Zelfs niet met tylose er door heen! Is dus verre van ideaal voor boetseren!

Boetseren met marsepein is geen enkel probleem hoor.........vind dat zelfs prettiger dan met fondant..............

Het is ook wel fijn om mee te boetseren, maar je moet niet verwachten dat het net zo hard wordt als/ dan (??) fondant... :)

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!