1 Laatst bewerkt door Knuffelveer (14-12-2010 09:47)

Onderwerp: Hoe krijg je je taart mooi recht?

Hoi :)

Ik krijg mijn taart mooi recht en hoog uit de oven maar als ik hem dan ga vullen is hij bobbelig aan de zijkant. Hoe krijg je die mooi strak en recht zodat wanneer je de fondant of marsepein eroverheen doet hij alleen maar afgestreken hoeft te worden?

Ik weet dat je hem met botercreme kan insmeren, heb ik ook gedaan, maar dan is hij nog steeds niet mooi recht.

2

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

als ik hem gevuld en afgesmeerd heb met botercreme probeer ik heem een paar uur te koelen zodat hij goed hard is, wanneer je dan opnieuw gladstrijkt en de bekleding eroverheen doet dan duw je hem niet zo in, waardoor de vulling naar buiten komt.

3

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RADASH8A.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XH4VUSA4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-B3XFAM4M.jpg

4

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

Dijkjes spuiten en dan de lagen er recht op leggen. Prikkertjes in de lagen steken zodat je weet waar de laag moet komen. Gebruik je de onderkant van de taart eigenlijk wel als bovenkant?

5

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

Nee niet onderkant als bovenkant.
Maar hij is ook aan de bovenkant helemaal recht.
Ik haal hem uit de oven en laat hem ondersteboven afkoelen. Hij is helemaal recht dan aan de bovenkant (hij komt er ook al redelijk recht uit). Het is echt dat de zijkanten langzaam in zakken...

prikkertjes in de lagen steken?
wat bedoel je daarmee :)

6

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

Als je de taart doorsnijdt, dan doe je voor dat je de lagen van elkaar afhaalt een prikkertje in de taart. 3 recht boven elkaar (elke laag 1) zodat je weet waar na het vullen de volgende laag moet komen. Zo voorkom je dat mocht je ietsje scheef snijden de taart na het vullen scheef is. Als je dan klaar bent met vullen heb je als het goed is de 2 prikkertjes weer boven elkaar.
Hoop dat het duidelijk is.

Succes,

7

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

jesni schreef:

Als je de taart doorsnijdt, dan doe je voor dat je de lagen van elkaar afhaalt een prikkertje in de taart. 3 recht boven elkaar (elke laag 1) zodat je weet waar na het vullen de volgende laag moet komen. Zo voorkom je dat mocht je ietsje scheef snijden de taart na het vullen scheef is. Als je dan klaar bent met vullen heb je als het goed is de 2 prikkertjes weer boven elkaar.
Hoop dat het duidelijk is.

Succes,

Of voor je hem aansnijd een streep botercreme van onder naar boven

8

Re: Hoe krijg je je taart mooi recht?

Yes ik snap hem!!! :)