Die 'gun' daar stop je een "worstje" zacht gemaakte fondant of marsepein in. Vaak wat soepel gemaakt met crisco (soort vet). Aan het einde van het pistool kun je verschillende spuitschijfjes stoppen. Een van de schijfjes heeft een heel klein gaatje wat dus een dun sliertje oplevert.
Met de hand gaat ook.
Neem een slier zachte fondant/marsepein eventueel doorwerkt met een klein beetje crisco en leg hiernaast een sateprikker of iets anders duns. Ga met je smoother (een plastic wrijfplankje waar we taarten mee gladmaken) of een kleine snijplank over de fondant en de sateprikker. Zorg dat de prikker niet in de fondant komt. Beweeg het plankje of de smoother rollend heen en weer. De slier fondant wordt, dunner en dunner... En als het goed is zo dun als de sateprikker.
Kijk ook'es op youtube naar Edna. Zij heeft een aantal goede how to's gemaakt, vooral heel geschikt voor beginners.
Hoop dat je er wat aan hebt.
Suc6 ermee.
Met zoete groet! Akire