1

Onderwerp: Monchou taart ( erg lekker )

Hallo allemaal,

hier mijn inzending, de taart die ik het vaakst maak en zonder oven. ( het recept is al oud, dus kan het nog net lezen  :o

Benodigdheden :

1 pak Bastogne ( of andere biscuits )
3 pakjes monciou ( a 100 gram )
2 zakjes vanillie suiker
2 zakjes klopvast
roomboter ( a 150 gram )
1 bakje ongeklopte slagroom
witte basterd of krisal suiker ( 300 gram)
1 of 2 blikken vlaaivulling ( ik doe altijd kers, smaak is voor eigen keus  :)  )

Bodem:
Bastogne verkruimelen ( keukenmachine is altijd handig  ;)
roomboter laten smelten en mengen met de kruimels Bastogne
verdelen over de springvorm ( ik gebruik 24cm diameter )

vulling
monchiou,slagroom,klopvast,( de witte basterd of kristalsuiker ) allemaal in een kom en mengen tot een dikke masse.

Dit alles op de bodem leggen, heel rustig anders komt de bodem "los "

Vlaaivulling erop en 

:P  EET SMAKELIJK  :P

2

Re: Monchou taart ( erg lekker )

Heerlijk! Bedankt voor het recept!
Het is trouwens '' Monchou '' i.p.v '' Monchiou ''

3

Re: Monchou taart ( erg lekker )

Lijkt me erg lekker! Eén vraagje nog: hoeveel ml inhoud zit er in het bakje ongeklopte slagroom? 200 of 250 ml?

4 Laatst bewerkt door Mirjam5 (08-12-2010 17:15)

Re: Monchou taart ( erg lekker )

Ik meld je even om de titel te wijzigen. Dan zoekt het later makkelijker (Ivm spelling van Monchou) :)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Monchou taart ( erg lekker )

titelfix :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Monchou taart ( erg lekker )

Ik haal een bakje van ongeklopte slagroom, maar volgens mij 250 ml.