1

Onderwerp: Taart afgieten met ganache

Ik wil een pieten taart maken en dit overgieten met ganache.

vorm rond 20 cm.

hoeveel chocolade& slagroom is hiervoor nodig.


en ik heb nog wel wat callebaut chocolade . Kan je ook  gewone chocolade (huismerk oid) gebruiken??

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

2

Re: Taart afgieten met ganache

verhoudingen om ganache te maken die je over een cake giet; is 50/50 slagroom/chocolade.

ik zou hier je beste {callebout} chocolade voor gebruiken.

succes!

Re: Taart afgieten met ganache

monicak schreef:

verhoudingen om ganache te maken die je over een cake giet; is 50/50 slagroom/chocolade.

ik zou hier je beste {callebout} chocolade voor gebruiken.

succes!


de verhouding had ik idd gezien bij het kopje recepten/vulling.

maar hoeveel is er dus nodig voor een vorm van 20 cm ...
thx iig voor je reactie.

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

4

Re: Taart afgieten met ganache

ohok ...sorry. begin met 200g choc en 200 slagroom en kijk of je structuur mooi vind om te gieten. soms giet ik er een beetje extra slagroom bij.

Re: Taart afgieten met ganache

iemand nog ? kan er nog andere choco gebruikt worden (behalve dus de callebaut)? en evt welk merk?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

6

Re: Taart afgieten met ganache

Ik heb laatst 400 ml slagroom met 400 gram pure chocola (gewone pure reep van AH) gemaakt voor een 20 cm taart (rond, niet bol) en dat was echt veel te veel. Ik denk dat je met 250 gram een eind komt. Succes!

Re: Taart afgieten met ganache

thx fruitcake!

Enjoy, Life, Laugh and Cake!