Onderwerp: Bekleden van Sinterklaas taart
Al een poosje vind ik taarten met fondant/marsepein erg mooi. Dacht echter dat het altijd met marsepein was en dat lust niemand hier thuis. Toen ik erachter kwam dat het ook met fondant kan ben ik op zoek gegaan naar hoe ik te werk moet gaan.
Laatst heb ik 2 kleine cakejes gebakken (in een rechthoekige vorm en in een ronde vorm) om het bekleden te oefenen. Het ging best goed voor een eerste poging, vond ik.
Nu wil ik echter voor Sinterklaas ook een taart maken, en dat wordt dus mijn eerste "grote" taart.
Ik heb allerlei spullen ervoor besteld dus dat komt binnenkort binnen als het goed is.
Nu vroeg ik me alleen af, hoeveel fondant ik nodig heb om mijn taart te bekleden.
Ik wil een mijter vorm maken, uit een cake van 25 cm doorsnee. Ik heb al een soort van "sjabloon" geprint om de juiste vorm uit de taart te kunnen snijden, maar nu vroeg ik me dus nog af hoeveel fondant ik ervoor nodig heb.
Kan iemand van jullie me daarin adviseren? Dat zou heel fijn zijn!
Bedankt alvast,
Peter