1

Onderwerp: Bekleden van Sinterklaas taart

Al een poosje vind ik taarten met fondant/marsepein erg mooi. Dacht echter dat het altijd met marsepein was en dat lust niemand hier thuis. Toen ik erachter kwam dat het ook met fondant kan ben ik op zoek gegaan naar hoe ik te werk moet gaan.

Laatst heb ik 2 kleine cakejes gebakken (in een rechthoekige vorm en in een ronde vorm) om het bekleden te oefenen. Het ging best goed voor een eerste poging, vond ik.  ;)

Nu wil ik echter voor Sinterklaas ook een taart maken, en dat wordt dus mijn eerste "grote" taart.
Ik heb allerlei spullen ervoor besteld dus dat komt binnenkort binnen als het goed is.

Nu vroeg ik me alleen af, hoeveel fondant ik nodig heb om mijn taart te bekleden.
Ik wil een mijter vorm maken, uit een cake van 25 cm doorsnee. Ik heb al een soort van "sjabloon" geprint om de juiste vorm uit de taart te kunnen snijden, maar nu vroeg ik me dus nog af hoeveel fondant ik ervoor nodig heb.
Kan iemand van jullie me daarin adviseren? Dat zou heel fijn zijn!

Bedankt alvast,
Peter

Re: Bekleden van Sinterklaas taart

misschien heb je wat aan de tabellen aan de linkerkant een knopje.
Het is natuurlijk wel afhankelijk hoe dik je bekleed.
Succes en laat je het resultaa(r)t zien ?

3 Laatst bewerkt door saskiahuisman (29-11-2010 21:57)

Re: Bekleden van Sinterklaas taart

Hoi,

Om je misschien nog op een ideetje te brengen:
je kunt ook een taart maken van marsefond (1/2 marsepein en 1/2 fondant. Ook heel lekker. Als je kijkt in de tabel hiernaast bij 25 cm doorsnede kom je al een heel eind. Ik neem altijd iets meer als hier in de tabel staat, dan heb je zeker genoeg. Ongeveer 3 mm dikte uitrollen.

4

Re: Bekleden van Sinterklaas taart

Dankjewel, ik denk dat ik dan aan 500-600 gram genoeg moet hebben, aangezien ik de ronde vorm nog snijd tot mijter vorm.
Ik zal 'm zeker laten zien als ie klaar is! :)