Re: Recepten van Magnolia Bakery (bekende bakkerij in New York)
Waar gebruiken jullie de vanilla Icing voor?
Om te vullen of af te smeren of iets dergelijks?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten van Magnolia Bakery (bekende bakkerij in New York)
Waar gebruiken jullie de vanilla Icing voor?
Om te vullen of af te smeren of iets dergelijks?
Gwenneke: graag gedaan hoor.
Gerlinde: de vanilla icing kan je als toef op de cupcake spuiten. Hier zie je een voorbeeld:
Okay dank je wel, is het ook te gebruiken als vulling voor een taart?
Als vervanging van de botercreme mix?
Ik heb Stijn even gemaild of hij zijn recept opnieuw zou willen posten Ik zie nu net dat Sofia in elk geval het recept voor de vanilla icing heeft gegeven en ik heb de choco- en vanillecupcakerecepten al op de site zelf gezet. Maar ik meende dat er nog een icing recept bijstond
jullie hebben het over recepten, ik zie er maar 1 :-/
Ik had ze opgeslagen. Dus hier komen nog een keer de recepten van Stijn.
Enkele receptjes van de bekende bakkerij (omgezet in grammen;) )
Cupcakes (chocolat)
· 270gr Bloem
· 1tl bakpoeder
· 227 gr boter(ongezouten, op kamertemperatuur)
· 200 gr suiker
· 218 gr licht bruine suiker
· 4 grote eieren (kamertemperatuur)
· 170 gr Pure chocolade
· 240 ml Karnemelk (=botermelk)
· 1 tl Vanille Extract
· Snufje zout
Bereiding: De boter zacht kloppen tot die echt romig is. De suikers toevoegen en nog minstens 3 minuten kloppen met de mixer. Ei per ei toevoegen en heel goed mixen tussenin, hierna voeg je de gesmolten chocolat toe. Bij dit hele mengel voeg je de bloem toe in 3 delen, telkens afgewisseld met een beetje vanille extract en een beetje karnemelk. Hierna nog goed kloppen, maar zeker niet overkloppen!Gedurende 20-25min bakken op 175°c.
Cupcakes (vanille)
· 210 gr zelfrijzende bloem
· 175 gr gewone bloem
· 227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
· 400 gr suiker
· 4 grote eieren (kamertemperatuur)
· 240 ml volle melk
· 1tl vanille extract
·︀ÿ﷿ĀĀ snufje zout (of gezouten boter gebruiken)
Bereiding: De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de twee soorten bloem samen. Klop de Boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei per ei toevoegen en zeer goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, ook weer in 3 delen. Goed kloppen, maar niet overkloppen! Gedurende 20-25min bakker op 175°c.(Tip: gebruik een afgestreken ijschepper om de cupcakes te vullen, de inhoud is net genoeg voor 1 cc)
Vanille icing/ soort boterroom
6 el bloem
480 ml volle melk
454 gr ongezouten boter (kamertemperatuur, in blokjes)
400 gr suiker
2 tl vanille extract
Bereiding: De melk en de bloem rustig mengen. Dit mengsel breng je op een zacht vuur al roerend aan de kook, en laat het goed indikken tot je een dikke massa krijgt! Deze massa laat je afkoelen tot hij lauw is(lauw=belangrijk!). Boter mixen (3min) en hieraan de suiker el per el toevoegen en ondertussen steeds blijven mixen. De 2tl vanille extract toevoegen en daarna ga je het dikke mengsel van de bloem en melk lepel per lepel toevoegen. Hierna nog steeds even mixen (hard werken, ik weet het ) Hierna zet je de bekomen boterroom even in de koelkast voor een 10tal minuten en daarna kan je hem gebruiken!
Als je het recept volg, hoeveel cupcakes (nomaal formaat) heb je dan ongeveer?
Groetjes Denise
Hoi Denise ik had beiden recepten gehalveerd en ik kwam uit op +-30 cakejes. Maar ik heb wel wat zitten uitproberen met de hoeveelheid in het bakje. Dus als jij meer ervaren bent en weet hoeveel erin moet dat je er meer of ik denk juist minder uithaalt.
Succes!
Dank je was al bang dat het veel zou zijn!
Ben benieuwd hoe ze smaken
Ik heb de vanille cupcakes vandaag gemaakt en ik moet zeggen..ik kan nog niet van die mooie toefjes spuiten, maar...ze zijn wel super lekker!! Icing niet te zoet en cupcakes lekker luchtig..precies goed allemaal.. echt verrukkelijk!!!
Bedankt voor het delen Stijn!
Hallo,
Weeral zo'n lekkere recepten!!!!
Ik heb toch nog een paar vraagjes.
- die vanille icing kan je die in de diepvries bewaren?
- moet je ze in de koelkast bewaren of gewoon op kamertemperatuur.
- kan je iets anders gebruiken als vervanging voor die karnemelk?
Alvast bedankt!!!
Groetjes,
An
Hallo,
Weeral zo'n lekkere recepten!!!!
Ik heb toch nog een paar vraagjes.
- die vanille icing kan je die in de diepvries bewaren?
- moet je ze in de koelkast bewaren of gewoon op kamertemperatuur.
- kan je iets anders gebruiken als vervanging voor die karnemelk?Alvast bedankt!!!
Groetjes,
An
Even snel antwoorden
- Ik zou hem persoonlijk niet in de diepvries bewaren, maar het kan wel denk ik?
- Gewoon op een koele plaats bewaren, in de koelkast word de boterroom vrij hard vrees ik...
- De karnemelk zorgt voor het vocht en de minder zoete smaak, je proeft hier eigenlijk niets van hoor... Ik zou verder niet echt weten waarmee het te vervangen is...
Succes!
je kan zeker niet afsmeren met de icing omdat er melk in zit?
Kan ik ook gewoon van die vloeibare boter nemen??? die gebruik ik vaak, en heb ik altijd wel in huis (ook die met roombotersmaak). Of moet ik echt boter uit een pakje gebruiken???
Alvast bedankt!
En nog een vraagje Ik heb nooit volle melk in huis? Het maakt toch niet uit als ik gewoon halfvolle melk neem??
Alvast bedankt.
Ik heb de vanille cakejes al erg vaak gebakken!
Het verbaasd me dat nog niet zoveel mensen deze cupcakes ontdekt hebben, maar ze zijn zooooo lekker!
Alleen doe ik er wel veeeel minder suiker in, de helft of 2/3. Dan zijn ze echt veel minder zoet en meer in balans.
Mijn Amerikaanse collega vertelde dat dit een echt Amerikaans recept is en dat daar een ander soort suiker dan suikerbietensuiker voor gebruikt wordt. En daar heb je blijkbaar meer van nodig.....
Ga ze het weekend maar weer maken, jummy!!!
Bedankt Stijn!!
Vandaag is bakdag en zojuist hebben dochterlief en ik er 1 geprobeerd.
Ze zijn heerlijk maar iets minder zoet zou nog beter zijn, de volgende keer doe ik net als Ellas 2/3 van de hoeveelheid suiker.
Met 40gr beslag in een cupje kom ik aan 34 cc's
Hier zijn de vanille cc's ook net gemaakt, ze zijn goed gelukt en smaken erg lekker. Ik stop ze straks in de vriezer want ik maak ze alvast voor het kerstdiner van school.
ik heb ze ook net voor de eerste keer gebakken. Ze staan nu af te koelen, ze ruiken heerlijk, maar ze zijn erg licht van kleur. Klopt dat?
Bedankt voor de recepten!
Bedankt!
Ik heb ze maar even opgeslagen, dan kan ik ze nooit (?) kwijtraken
hallo ik reageer even.
Ik heb in new york verleden week een cupcake red velvet bij magnolia geproefd. Die vond ik niet zo lekker maar de rest?
Daarom even wat foto's bij de geplaatste recepten ervan.
De laaatste 2 foto's zijn van een andere zaak
Geniet maar even
yvonne
Yvonne, zit je ons hier een beetje jaloers te maken?
Geintje...moet geweldig zijn om daar eens rond te kunnen snuffelen.
neen, jaloers wil ik jullie niet maken. Maar het was wel heel leuk om eens te zien. Verder was er weinig te koop van decoratie spullen.
Ik heb alleen magnolia gezien. Maar dat was alleen gebak.
En de NY cakeshop en hun spullen had ik al gezien op de webshop.
Maar natuurlijk zijn we ook gewoon wezen shoppen en iet zulk een beetje. Er was opruiming en daar is het dan echt opruiming.
Ik ben blij dat we niet deze week zijn gegaan, want dan was het het vliegveld geweest i.p.v. New York.
Yvonne
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten van Magnolia Bakery (bekende bakkerij in New York)
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.