1

Onderwerp: Help mijn cake blijft nat!!!

Wie o wie gaat mij helpen? Ik ben een cake aan het bakken voor een suprise. Voor het gemak heb ik gebruik gemaakt van kant en klaas cakemeel. Dit maal 5 om mijn grootste ronde vorm mee te kunnen vullen. Omdat de vorm zo groot is heb ik een heating core gebruikt. De cake staat nu 70 minuten op 170 graden in de oven maar is nog erg nat. Wat nu te doen???

alvast bedankt voor jullie reacties!

2

Re: Help mijn cake blijft nat!!!

Ik Denk dat je nog langer moet bakken.
Maar misschien kan je beter zilverfolie over je cake doen, zodat de bovenkant niet verbrand.

Je kunt schrijven wat je wilt,
want papier is stil.

3

Re: Help mijn cake blijft nat!!!

Aartjetaartje schreef:

kant en klaas cakemeel.

Hoezo al in de stemming voor 5 december? O-)

Ik denk idd dat ie gewoon veel langer moet. 1 Gewone cake moet toch al 70 minuten dus als je 5 keer zoveel beslag in 1 vorm hebt ga je algauw richting de 2 uur denk ik of misschien nog wel langer. Ik zou ook de temp wat lager zetten. Of/en idd folie erover.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Help mijn cake blijft nat!!!

Hihihi ik zie nu pas mijn tikfout. Ontzettend bedankt voor jullie tips. De cake is nu droog!
Ik heb er folie overgelegd en hem nog 20 minuten laten staan. Toen was hij droog. Helaas brak hij net in tweeën door zijn gewicht, maar dat krijgen we wel weer recht gefrabiceerd met de bekleding.
Bedankt voor jullie hulp,
groetjes!