1

Onderwerp: Kniepertjes blijven plakken

Het is dan wel geen taart, maar ze zijn wel lekker: kniepertjes (alleen in het noorden  :D ).

Wij zijn ze nu aan het bakken, maar steeds als we het wafelijzer openen om het kniepertje eruit te halen blijft hij aan het bovenste gedeelte plakken en dan gaat hij meestal stuk als we hem eraf willen halen.

Heeft iemand tips hoe we er voor kunnen zorgen dat ze niet aan het ijzer vast plakken?

2

Re: Kniepertjes blijven plakken

ik ken geen kniepertjes, maar misschien het ijzer lichtjes invetten of inspuiten met bakspray ?

Re: Kniepertjes blijven plakken

CakeStudio schreef:

ik ken geen kniepertjes, maar misschien het ijzer lichtjes invetten of inspuiten met bakspray ?

Ik zou het zelfde doen,al ken ik kniepertjes niet  :nooo
Wat zijn het als ik vragen mag  :think:

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

4

Re: Kniepertjes blijven plakken

Invetten hebben we al geprobeerd, maar dat werkt helaas niet. Kniepertjes (ook wel knijpertjes of knieperties genoemd) zijn een soort wafeltjes maar echt super dun en ze zijn hard. Hoort bij oud en nieuw in het noorden :)

Re: Kniepertjes blijven plakken

Johann schreef:

Invetten hebben we al geprobeerd, maar dat werkt helaas niet. Kniepertjes (ook wel knijpertjes of knieperties genoemd) zijn een soort wafeltjes maar echt super dun en ze zijn hard. Hoort bij oud en nieuw in het noorden :)

Jammer dat de tip dan niet helpt,sorry dan weet ik het ook niet :(
Maar het klinkt wel erg lekker :Y

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

6

Re: Kniepertjes blijven plakken

misschien een beetje spelen met de temperatuur van het wafelijzer ?

7

Re: Kniepertjes blijven plakken

We hebben hem wat warmer gezet en dat helft wel een beetje.

8

Re: Kniepertjes blijven plakken

IJzer invetten en/of een beetje olie door je beslag doen wil mij wel eens helpen.

In Twente eten ze die ook met oud en nieuw, opgerold op nieuwjaarsdag, dit zou het nieuwe jaar symboliseren, dat is ook nog "opgerold" en weet je niet wat er komen gaat. Lekker gevuld met slagroom.
In de rest van Nederland vast bekend onder de naam "nieuwjaarsrolletjes"

Succes.

Christine.

9

Re: Kniepertjes blijven plakken

:Y  De Vechtersrolletjes met slagroom komen een beetje in de buurt, maar vers zijn ze veeeeel lekkerder!  :9

Inderdaad uitproberen met de temperatuur!

Dat is toch een TAART waard!

10

Re: Kniepertjes blijven plakken

inderdaad olie door het beslag doen :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Kniepertjes blijven plakken

Ik heb even gezocht; er zijn vele recepten van in omloop, dit is de 'onze':
Nieuwjaarsrolletjes/kniepertjes
750gr lichtbruine basterdsuiker
750gr bloem
250 gr boter
1 liter water
3 pakjes vanillesuiker
2 eieren losgeklopt
1 lepel slaolie
1 lepel kaneel
zout
 
het hele recept duurt ongeveer 4 uur baktijd
je hebt dan 100 rolletjes (ja, je moet er iets voor over hebben :s  ;) )
 
is het deeg te dik dan water bij doen.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: Kniepertjes blijven plakken

Volgens mij al een 'veel' besproken onderwerp op het forum  :Y


http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=42610

Wellicht staat er wat info voor je tussen!

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!