1

Onderwerp: chocolademousse

Hoi,

Ik wil eens wat ervaringen weten:
Binnenkort moet ik een taart maken waarin de klant chocolademousse als vulling wil.
Maar maken jullie dat zelf (gesmolten chocolade door slagroom) of kopen jullie dat kant en klaar?
Ik heb het wel eerder gebruikt en toen zelf gemaakt, maar vraag me af of het niet net zo makkelijk is om kant en klaar te nemen. Is misschien wel duurder?
Ik hoor graag van jullie!
Bedankt!

gr. Bianca

http://ladivataartenencupcakes.nl
Voor leuke, lekkere en originele taarten!

2

Re: chocolademousse

Ik heb pas bonbonblocmousse gemaakt. Gewoon de bonbonbloc smelten in de slagroom. Helemaal koud laten worden en dan opkloppen. Erg simpel en erg lekker. Dat kan net zo makkelijk met gewone chocolade, lijkt mij.

Groetjes Gerien

3

Re: chocolademousse

Ik neem altijd lekker makkelijk mousse uit de supermarkt.
Gemak dient de mens, hè!?!

Vind zelf die van almhoff erg lekker, is niet zo erg zoet.

Carpe diem... Of pluk eens een taartje!

4 Laatst bewerkt door miekebakker (26-11-2010 15:43)

Re: chocolademousse

Hey......
Wat dacht je van de Grand dessert chocolademousse van dr oetker met echte belgische chocolade!!!( is een pakje wat je zelf moet bereiden)
Die heb ik ook een keer gemaakt, errug lekker.
greetz en succes meis

Wish it...... Dream it..... Do it.......

Re: chocolademousse

Slagroom met chocolade opkloppen is geen chocolademousse maar opgeklopte ganache. Ook erg lekker hoor :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: chocolademousse

Thnx ladies, dat wordt nog lastig haha!
Het lijkt me allemaal wel lekker al moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf chocola als vulling best zwaar vindt, maar, de klant is koning he. Misschien kunnen ze daardoor wel kleinere stukjes snijden, lekker zuinig ;)

http://ladivataartenencupcakes.nl
Voor leuke, lekkere en originele taarten!