1

Onderwerp: Zwarte voorgekleurde marsepein

Gister was ik bezig met een taart waarop ik aan de zijkant zwarte huisjes wilde maken van voorgekleurde zwarte marsepein (wordt een sinterklaas-taart en had hier op t forum een heel leuk voorbeeld gezien :o ). Deze marsepein is echter zo zacht dat het tijdens het snijden en daarna tijdens het overbrengen van werkblad naar taart totaal uit vorm raakt  :(  Heeft iemand hier een tip voor??

Groetjes Son

2

Re: Zwarte voorgekleurde marsepein

Welk marsepein gebruik je? Je zou er wat tylose doorheen kunnen doen dat word het wat harder of wat fondant. Zwart is vaak wel een lastige kleur om mee te werken. Proberen met een paletmes over te brengen op je taart en met je vingers heel voorzichtig weer in model brengen. Succes!

Groetjes Maris

Nieuwsgierig? Kijk op http://rissie.haaralbums.nl/
Life is like a rollercoaster, so slow down!

3

Re: Zwarte voorgekleurde marsepein

Misschien even in de vriezer? En zwart is idd een hele moeilijke kleur. Ik had laatst een zwarte taart maar denk wel goed na voor de evt volgende keer..

4

Re: Zwarte voorgekleurde marsepein

Dank jullie wel! Merk weet ik zo ff niet, maar tylose heb ik wel in huis dus dat ga ik van de week zeker proberen!

Groetjes Son