1

Onderwerp: help bakken boek finaal mislukt

Hallo,

Brand. Ik heb een boek gebakken voor het afstuderen van mijn eigen zoon en nu is het bakken finaal mislukt.

Heeft iemand voor mij de juiste hoeveelheid biscuit mix en baktijd.
Ik heb gemeten wat de inhoud was aan de hand van een 25x25 bakvoerm. Die gevuld met water en dat water overgegoten naar de boekvorm. Dat was precies gelijk. Ik heb toen naar de tabel van felicitaartjes gehandeld en 600 gram biscuitmix aangemaakt.
De baktijd ook.
Wie oh wie helpt me uit de brand?

Yvonne

2

Re: help bakken boek finaal mislukt

Wat is er precies mislukt ?

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

3

Re: help bakken boek finaal mislukt

maar wat is er dan mislukt?
Is hij niet gaar, te gaar, niet hoog genoeg?

Groetjes, Dorothea.

4

Re: help bakken boek finaal mislukt

Het kapsel is niet goed omhoog gekomen. Ik dacht dat het wel zo was toen ik door het raampje van de over keek. De tijd was om en ik heb geprikt met de sateprikker en er zat niet aan.
Ik heb nu eens gevoeld aan het kapsel en hij lijkt wel nat .
Hij kwam ook niet goed uit de vorm.
Ik ga hem opnieuw maken nu en dan toch maar langer in de oven. Ik zou het anders nie weten.
De hoeveelheid mix zou toch goed moeten zijn.
Ik heb de hoeveelheid van de vierkante 25 x 25 genomen. 600 gr mix.

Ik ben al over de schrik heen en heb even een kop koffie gedronken en nu maar opnieuw beginnen.
Ik heb wel een lekkere vulling geloof ik witte chocolade mouse met speculaaskoekjes die ik gemalen heb. Dat wilde mijn zoon graag
De massa is wel door de speculaas ernder te doen wat dik geworden maar ik ga daar zometeen nog wat melk bij doen.
Ik gebruik de mouse van alsa.

Groetjes Yvonne

5

Re: help bakken boek finaal mislukt

Waren de eieren op kamertemperatuur ?
Heb je lang genoeg gemixed ?

Misschien de temperatuur laten oplopen ?

Of op een lagere temperatuur en dan iets langer; wat jij makkelijker vindt ?

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

6

Re: help bakken boek finaal mislukt

Ik heb alles nog eens op een rijtje gezet.
Ik heb de temperatuur op laten lopen 3 x
Hoogste stand 160 graden. Ik ga nu voor 2 x. Begin met 140 en dan 175 graden.
Dan inderdaad maar langer.
Ik ga wat midden spay in het bakblik spuiten. Was erg vettig het blik.
En dan rustig blijven en wachten.

Ik laat jullie weten hoe hij er zo meteen uitkomt. ik ga hem nu in de vorm doen.

Dank je wel allemaal

Groetjes yVONNE

7

Re: help bakken boek finaal mislukt

Waarom wil je het niet in 3x laten oplopen ?

Je gebruikt geen hete-lucht oven toch ?

Want anders is 175 graden toch wel iets te warm, volgens mij.

Je bent nu al al bezig, maar voor de volgende x kan je misschien bakpapier op maat knippen en dat op de bodem leggen.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

8

Re: help bakken boek finaal mislukt

teveel bakspray is idd niet zo goed, maar we horen zo wel, of het nu beter gelukt is...

Groetjes, Dorothea.

9

Re: help bakken boek finaal mislukt

evt. metalen bloemenpin onderin voor de geleiding en dan zou het op 160 graden (hete lucht) in 35 minuten goed moeten zijn.
Ben benieuwd, ik duim met je mee!

10

Re: help bakken boek finaal mislukt

YES YES.

Ik heb zeker een behoorlijke fout gemaakt.

Hij is PERFECT.

Na zaterdag zet ik een foto op het forum.

Bedankt voor alle steun. Ik zag het even niet meer zitten.

Hoera ik ben echt blij.

Dank je.

Yvone

11

Re: help bakken boek finaal mislukt

Wat was nou de fout....? Wel fijn dat het gelukt is!

12

Re: help bakken boek finaal mislukt

Ik heb dan wel geen idee wat er mis is gegaan, maar ik lees dat het al goed is gekomen gelukkig.

Maar ik wilde je even zeggen, dat ik je dankbaar ben, want zo schijnt zo dat de aveve door je demonstratie ook rolfondant in het assortiment heeft genomen Helemaal toppie :thumb:  Ik weet nog niet of ie fijn werkt, maar daar gaan we nog achter komen eens een keer.

groetjes pluto