1

Onderwerp: borstplaat maken

hallo iedereen

ik heb een vraag misschien dat een van jullie dat wel weten.
ik heb ooit een keer een emmer met vloeibare fondant gekocht.
en ik weet dat je daar ook borstplaat van kan maken, maar kan het recept ook echt nergens vinden hoe je dat moet doen met kant en klare vloeibare fondant.
ik heb het al geprobeerd om het te verwarmen , maar dan krijg je wel lolies'd maar geen borstplaat.
dus heb ik er maar een paar lekkere zuurstok lollies van gemaakt hahaha
ik hoop dat iemand het wel weet hoe ik dat moet doen.


groetjes kelly

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

2 Laatst bewerkt door kokkie (22-11-2010 15:04)

Re: borstplaat maken

Ik denk dat er boter bij moet... Maar hoeveel?  :think:

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: borstplaat maken

:think:
Ik zou denk ik een algemeen borstplaatrecept opzoeken, en dan de hoeveelheid suiker vervangen door je vloeibare fondant....

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: borstplaat maken

kokkie schreef:

Ik denk dat er boter bij moet... Maar hoeveel?  :think:

ja daar zat ik nou ook aan te denken.
ik heb het verwarmt en in vormpjes gestort, maar het werd al snel zuurtjes zo hard, het was van het vuur af en het begon al hard te worden.

maar inderdaad hoeveel :think:  heb overal al gezocht maar kan niks vinden.

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

5

Re: borstplaat maken

of zou ik het trouwens moeten au bain-marien? :think:

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

6

Re: borstplaat maken

Adrienne schreef:

:think:
Ik zou denk ik een algemeen borstplaatrecept opzoeken, en dan de hoeveelheid suiker vervangen door je vloeibare fondant....


het recept borstplaat bestaat alleen uit suiker en water, wat zou ik dan moeten vervangen?
ze maken al een soort van vloeibare fondant , hihihi daar was ik ook al naar aan het puzellen, pfff maar kom er niet aan uit hihihihih
echt weer iets voor mij .
ik heb een emmer met fondant ( vloeibaar gekocht ) hahaha maar weet ook niet eens hoe ik daar taartjes mee moet bewerken?
ik zie het al gebeuren dat me keuken meer onder zit dan de taart hahaha
dus dan maar borstplaat maken  :D

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

7

Re: borstplaat maken

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=12157

Recepten. meningen, adviezen en how-to's...

Suc6  ;)

Met zoete groet! Akire

8

Re: borstplaat maken

recept BORSTPLAAT

9 lepels suiker
3 lepels water, melk of room
( zelf neem ik room zodat de borstplaat romig en nog iets zacht blijft)
voor de smaak: vanille, cacao, oploskoffie of een essence.

Leg de vormen in water of vet ze in.
Breng de suiker met het vocht heel langzaam aan de kook.
(cacao en oploskoffie mogen nu ook toegevoegd worden, essence niet).
Laat het 4á5min. zachtjes koken.
Probeer of bij het roeren de laatste druppel een draadje trekt.
Zet de pan van het vuur.
Voeg dan het door jou gekozen smaakje toe.
Nu roeren tot de massa dik-vloeibaar en ondoorschijnend is geworden.
Leg je vormen op een ingevette stenen ondergrond.
(Waarschijnlijk lukt het ook op aluminiumfolie of bakpapier maar daar heb ik geen ervaring mee, het gaat om een koele ondergrond).
Giet de massa in de vormen en laat het bekoelen.
Neem de hard-geworden borstplaat al schuivende van de ondergrond.
Laat het verder koud worden en haal ze uit de vorm.

Eet smakelijk. :9

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

9

Re: borstplaat maken

Nooit geweten dat er ook borstplaat zonder boter werd gemaakt, hahaha! Ik zie dat er veel recepten in omloop zijn, idd ook met alleen suiker en water? Heb het mijne van m'n moeder en daar zit dus wel boter in.. EN slagroom.. EN suiker...
Dat verklaart een hoop, hahaha!  :lol:  :s

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

10

Re: borstplaat maken

Gerda schreef:

recept BORSTPLAAT

9 lepels suiker
3 lepels water, melk of room
( zelf neem ik room zodat de borstplaat romig en nog iets zacht blijft)
voor de smaak: vanille, cacao, oploskoffie of een essence.

Leg de vormen in water of vet ze in.
Breng de suiker met het vocht heel langzaam aan de kook.
(cacao en oploskoffie mogen nu ook toegevoegd worden, essence niet).
Laat het 4á5min. zachtjes koken.
Probeer of bij het roeren de laatste druppel een draadje trekt.
Zet de pan van het vuur.
Voeg dan het door jou gekozen smaakje toe.
Nu roeren tot de massa dik-vloeibaar en ondoorschijnend is geworden.
Leg je vormen op een ingevette stenen ondergrond.
(Waarschijnlijk lukt het ook op aluminiumfolie of bakpapier maar daar heb ik geen ervaring mee, het gaat om een koele ondergrond).
Giet de massa in de vormen en laat het bekoelen.
Neem de hard-geworden borstplaat al schuivende van de ondergrond.
Laat het verder koud worden en haal ze uit de vorm.

Eet smakelijk. :9

hoe moet ik dat dan met kant en klare vloeibare fondant doen?
alleen boter erbij ?
of au-ber marie?
heb het gisteren langzaam verwarmt zonder iets toen kon ik er zuurstokjes van maken ( zo hard) hihihihi

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

11

Re: borstplaat maken

Ik weet het niet; heb het zelf nooit gedaan met vloeibare fondant; maar het lijkt me zoals Adrienne zegt; de hoeveelheid suiker vervangen door dezelfde hoeveelheid vloeibare fondant en dan de rest van het recept volgen; dus warm maken en dan de melk of room of water en/of boter erbij doen..

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

12 Laatst bewerkt door Gerda (22-11-2010 20:35)

Re: borstplaat maken

kellym schreef:
Gerda schreef:

recept BORSTPLAAT

9 lepels suiker
3 lepels water, melk of room
( zelf neem ik room zodat de borstplaat romig en nog iets zacht blijft)
voor de smaak: vanille, cacao, oploskoffie of een essence.

Leg de vormen in water of vet ze in.
Breng de suiker met het vocht heel langzaam aan de kook.
(cacao en oploskoffie mogen nu ook toegevoegd worden, essence niet).
Laat het 4á5min. zachtjes koken.
Probeer of bij het roeren de laatste druppel een draadje trekt.
Zet de pan van het vuur.
Voeg dan het door jou gekozen smaakje toe.
Nu roeren tot de massa dik-vloeibaar en ondoorschijnend is geworden.
Leg je vormen op een ingevette stenen ondergrond.
(Waarschijnlijk lukt het ook op aluminiumfolie of bakpapier maar daar heb ik geen ervaring mee, het gaat om een koele ondergrond).
Giet de massa in de vormen en laat het bekoelen.
Neem de hard-geworden borstplaat al schuivende van de ondergrond.
Laat het verder koud worden en haal ze uit de vorm.

Eet smakelijk. :9

hoe moet ik dat dan met kant en klare vloeibare fondant doen?
alleen boter erbij ?
of au-ber marie?
heb het gisteren langzaam verwarmt zonder iets toen kon ik er zuurstokjes van maken ( zo hard) hihihihi

borstplaat maken van fondant ken ik niet, daarmee kan ik je niet helpen.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

13

Re: borstplaat maken

kokkie schreef:

Ik weet het niet; heb het zelf nooit gedaan met vloeibare fondant; maar het lijkt me zoals Adrienne zegt; de hoeveelheid suiker vervangen door dezelfde hoeveelheid vloeibare fondant en dan de rest van het recept volgen; dus warm maken en dan de melk of room of water en/of boter erbij doen..


ja ik denk dat ik dat ook maar eens ga proberen,
dus alleen water of melk of room erbij doen en dan boter.
dankje dames, ik ga het van de week even een paar lepeltjes uitproberen ;)  heb toch 1 kilo emmer vol!  :D
tanx

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********

14

Re: borstplaat maken

Graag gedaan en ik hoop dat het lukt!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

15

Re: borstplaat maken

ik laat jullie het wel even weten als het is gelukt! ;)
dan kan ik het gelijk op de how-to neerzetten hoe het moet :D
hihihihihi

lang leve de taartjes en de cup cake's
**********groetjes kelly**********