1

Onderwerp: Bruidstaart voor mijn ouders.

Voor mijn ouders wil ik graag een bruidstaart maken voor hun
trouwdag, zij hebben deze vroeger nooit gehad, was niet "in"
in hun tijd.

Ik had een traditionele bruidstaart in gedacht, een wit met licht
blauw achtige en dan twee hoog(omdat ik graag een stapel wil
maken).

Probleem;
Ze vinden fondant niet lekker en witte chocolade al helemaal
niet. Nu zit ik dus te denken hoe zal ik hem dan afsmeren???
Hebben jullie nog een leuke tip, want mijn lampje wil maar niet
gaan branden... :s

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

2

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

IK heb gehoord dat je ook prima kunt afsmeren met abrikozen jam... heb het alleen zelf nog niet geprobeerd

3

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Ja, dat klopt maar daar zie je dan ook alles door heen, ik wil de taart graag in zijn geheel wit hebben.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

4

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Met cream frosting afsmeren.. hmm heerlijk  :9

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

5

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Bommeltje schreef:

Met cream frosting afsmeren.. hmm heerlijk  :9

Heb je hier een recept van?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

6

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

jol_nda schreef:

Voor mijn ouders wil ik graag een bruidstaart maken voor hun
trouwdag, zij hebben deze vroeger nooit gehad, was niet "in"
in hun tijd.

Ik had een traditionele bruidstaart in gedacht, een wit met licht
blauw achtige en dan twee hoog(omdat ik graag een stapel wil
maken).

Probleem;
Ze vinden fondant niet lekker en witte chocolade al helemaal
niet. Nu zit ik dus te denken hoe zal ik hem dan afsmeren???
Hebben jullie nog een leuke tip, want mijn lampje wil maar niet
gaan branden... :s

Waar ik zelf altijd mee afsmeer is botercreme 1:1 met een beetje vanille aroma erdoor. Gewone botercreme vind ik niet lekker, maar deze wel.

7

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Botercreme 1:1 met rumaroma wordt hier erg lekker gevonden.
Als ze niet van fondant houden, zou je kunnen kiezen voor marsefond. Dat smaakt naar marsepein, maar werkt strakker.

Succes!

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

8

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Gewoon afsmeren met botercrème met een smaakje en voor de bekleding marsepein gebruiken.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

9

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Marsepijn en fondant vinden ze niet lekker.(had het er even bij moeten zetten).

Alleen botercreme, kan dat? Word het niet plakkerig dan?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

10 Laatst bewerkt door Dutch Cake Event lady's (21-11-2010 02:03)

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Ik zou gaan voor botercreme van de mix maar dan ipv 200ml water (per recept) 100 ml water of 100 ml champagne en ipv roomboter zou ik trex gebruiken
Trex is een plantaardig vet wat echt wit is en je creme dan ook

sorry verkeerde account  :o

groetjes  Rietchy

vragen naar dce.workshops@gmail.com

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Ze kunnen natuurlijk ook alleen de binnenkant eten :)
Als je uitlegt dat je de bekleding nu een beetje lastig vindt zullen ze er vast niet zo'n probleem van maken denk ik.
Ik laat zelf ook altijd de fondant of marsepein liggen, maar ik vind een taart met fondant of marsepein wel veeeeeel mooier dan met alleen botercrème.
Mocht dat ook geen optie zijn, kun je natuurlijk ook mbc gebruiken o.i.d. en mooi afwerken met zo'n decoratie side scraper ofzo.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Kun je de taart ook strak afsmeren met 123 botercreme?

Ik wil er een bloemen waterval op maken, dus het moet
wel een beetje stevig zijn.

Word 123 botercreme na het smeren ook hard? Kun je er
ook mee stapelen?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

13

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

ik zou een appeltaart bakken  :lol:

succes! En je weet het een gegeven paard....  :P

groeten, Bianca
TAART in huis

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

123 mbc kan ook prima hoor, maar die zou ik dan wel koel bewaren en twee uurtjes voor aansnijden op kamertemperatuur laten komen.
En voor stapelen maakt het volgens mij niet veel uit wat je gebruikt hoor, je moet sowieso altijd goed stutten :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Nou dan gaan we vanmiddag eens 123 botercrem proberen te maken.
Of zou ik beter 1-2-2?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

Ik zou voor 1-2-2 1/2 gaan, die is toch stevig genoeg, maar net wat lekkerder :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

ik ga volgend weekend ook mijn eerste bruidstaart maken met 3 lagen.
ik heb voor de vulling after eight vulling en bekleed hem met marsepein met ivory kleurstof en geef hem een parelmoer glans met lustre spray voor de rest wil ik wat met gouden parels doen en als klap op de vuurpijl een bruidspaartje voor op de top. dus heel simpel en hoop dat ie erg mooi maar natuurlijk jammie is.


succes!!!!

18

Re: Bruidstaart voor mijn ouders.

ik zit net de denken, ik kan hem natuurlijk ook afsmeren met aangevette slagroom, alleen is aangevette slagroom net zo lekker als gewone slagroom? Waar smaakt mascapone na? Ik heb dit namelijk nog nooit geproeft... :s

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/