1

Onderwerp: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Vandaag moest ik met zwarte fondant een bolletje maken. Maar hoe veel ik ook kneedde en  rolde, er bleven strepen en vouwen in de zwarte fondant te zien. Hoe krijg ik deze er uit? Wie heeft DE tip om een egaal, glad zwart bolletje te krijgen?
Bedankt!

Groetjes van Natascha!

2

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Niemand?

Groetjes van Natascha!

3 Laatst bewerkt door e.b.m. (21-11-2010 17:30)

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Als ik dat zo hoor, lijkt het mij, dat je met het kneden teveel poedersuiker hebt gebruikt. En tja, genoeg kneden, maar dat deed je dus al.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

4

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Gebruik een beetje Crisco. Neem een likje - echt maar een likje! - op je hand. Wrijf dat in je handen en kneden maar...

Zo "poets" je het teveel aan poedersuiker/maizena weer uit de fondant en wordt deze weer glimmend en egaal.

Just my 2 cents.

Met zoete groet! Akire

5

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Geen Crisco bij de hand? Planta of een andere geheel plantaardige tafelboter wil ook wel.

Suc6 ermee.

Salut.

Met zoete groet! Akire

6

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

Bedankt voor de tips! Ik gebruik trouwens geen poedersuiker om te kneden, gewoon de fondant van funcakes. Ik zal de tip met de crisco eens proberen!

Groetjes van Natascha!

7

Re: Strepen en vouwen in mijn zwarte fondant

nou ik heb het vandaag dus ook, ik heb van ellende mijn geplande werkje opzij gesmeten, ik kreeg gewoon geen strak balletje