Onderwerp: vraagje applecrumble
Kan je een crumble (appel of appel met ander fruit) een dagje van tevoren klaarzetten en dan in de oven schuiven? Of moet dit echt vlak van tevoren?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraagje applecrumble
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Kan je een crumble (appel of appel met ander fruit) een dagje van tevoren klaarzetten en dan in de oven schuiven? Of moet dit echt vlak van tevoren?
dat kan!
deden wij op mn werk ook!
je brengt me gelijk op een idee
dat kan!
deden wij op mn werk ook!
je brengt me gelijk op een idee
En bak jij de appel vantevoren, of gaat die rauw de oven in?
moest gelijk denken aan DE Ruud... het is toch zijn specialiteit!!!
Dus Ruud als je meeleest... verklap jij ff jouw geheim!!!
moest gelijk denken aan DE Ruud... het is toch zijn specialiteit!!!
Dus Ruud als je meeleest... verklap jij ff jouw geheim!!!
Ja, graag! En ook de optimale verhouding van de crumble en de baktijd en temp, want er zijn zoooooveeeeel recepten dat ik maar gewoon het gemiddelde ging nemen
Post schreef:moest gelijk denken aan DE Ruud... het is toch zijn specialiteit!!!
Dus Ruud als je meeleest... verklap jij ff jouw geheim!!!Ja, graag! En ook de optimale verhouding van de crumble en de baktijd en temp, want er zijn zoooooveeeeel recepten dat ik maar gewoon het gemiddelde ging nemen
nu maar afwachten!!! ps heb je gelijk even gemeld, dit berichtje hoort volgens mij in bakken en vullen....
kristien schreef:Post schreef:moest gelijk denken aan DE Ruud... het is toch zijn specialiteit!!!
Dus Ruud als je meeleest... verklap jij ff jouw geheim!!!Ja, graag! En ook de optimale verhouding van de crumble en de baktijd en temp, want er zijn zoooooveeeeel recepten dat ik maar gewoon het gemiddelde ging nemen
nu maar afwachten!!! ps heb je gelijk even gemeld, dit berichtje hoort volgens mij in bakken en vullen....
Het gaat niet echt over taart natuurlijk..
maar het wordt wel gevuld en gebakken .
nee de appel gaat rauw de oven in althans bij mij
Je appeltjes worden wel erg bruin als je ze een dag laat staan....
hoewel sommige koks beweren juist dat dat de smaak naar boven haalt..... De crumble kun je natuurlijk wel al van te voren maken en in een bakje in de koelkast zetten hoef je op de dag zelf alleen even de appeltjes te schillen, crumble erover en in de oven en klaar is klara. Appeltjes gaan er rauw in.
mmm woensdag nog gemaakt als toetje (met caramelijs). Idd appeltjes er rauw in!
[move]---> bakken&vullen
Ik heb een heel lekker appel-crumble-cranberry recept, zet hem hier maar neer, misschien hebben jullie er wat aan. Deze hoeveelheden zijn voor ongeveer 10 stukjes, groot genoeg vond ik.
Ingrediënten:
* 300 gram bloem
* 150 gram suiker
* 200 gram boter
* 4 appels (2x granny, 2x elstar/jonagold of anders lekkers)
* schaaltje donkere + blanke rozijnen (ongeveer een uur van tevoren weken in water)
* schaaltje cranberry's, gedroogd
How to make
1. Smelt de boter, zeef de bloem
2. Bloem, boter en suiker mengen tot kruimeldeeg
3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
4. Ovenschaal invetten
5. Meng de appels, cranberry's en rozijnen in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg erover
6. 45 minuten op 180 graden in de oven (eventueel grill voor het kleurtje)
Je appeltjes worden wel erg bruin als je ze een dag laat staan....
hoewel sommige koks beweren juist dat dat de smaak naar boven haalt..... De crumble kun je natuurlijk wel al van te voren maken en in een bakje in de koelkast zetten hoef je op de dag zelf alleen even de appeltjes te schillen, crumble erover en in de oven en klaar is klara. Appeltjes gaan er rauw in.
Mee eens
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraagje applecrumble
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.