1 Laatst bewerkt door NiQ (17-11-2010 08:57)

Onderwerp: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

ik weet niet hoe het komt, maar gisterenavond bezig en mijn mbc bleef maar waterig terwijl ik normaal (eerste 3 keer) van die mooie stevige pieken heb. maar daardoor ging het afsmeren lastig. eventjes de vriezer in en ging helemaal goed, totdat ik na het boetseren ineens merkte dat de taart wel erg zacht werd. het was echt veeeel te warm in huis, maar lang leven de koeling want daarna nog even met de smoother (helaas werd het printje in de band daardoor wat minder duidelijk) maar de taart was weer goed strak.

dit is de foto van de gebobbelde/ingezakte versie

En heeft iemand een tip over de MBC? ik werk met eiwitpoeder.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HPSV837I-D.jpg

N-Joy Cakes

2

Re: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

leuke originele taart,
alleen geen tip over de mbc (daar werk ik niet mee  :D )

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

3

Re: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

leuke originele taart,
alleen geen tip over de mbc (daar werk ik niet mee  :D )

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

4

Re: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

Misschien heb ik een tip voor je, werk eigenlijk altijd met mbc. Als het bij het mixen niet stevig genoeg wordt, dan helpt het bij mij altijd als ik wat extra boter toevoeg. De keren dat bij mij de creme 'waterig' bleef, kreeg ik hem daarmee stevig. Hoop dat je er wat aan hebt.

groeten marieke

5

Re: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

Grappige taart!!
Ik merk ook verschil tussen merken boter. de zaanse hoeve boter wordt bij mij altijd slapjes.
Het liefst gebruik ik ruitjesboter dat gaat altijd goed!

Groetjes Willy

6

Re: Wit/zwart/roze met een fohn en stijltang

Zorg altijd dat je extra boter hebt om toe te voegen. Ik werk ook altijd met de verhouding 1,2,3 van eiwit, suiker boter. Ik mix wel met de hand..Misschien dat dat scheelt.
En met gepasteuriseerd eiwit. (sligro en sommige AH's hoorde ik ook)
Eiwitpoeder nog nooit gedaan...dus daar kan ik je niet bij helpen.

Maar even, je taart zelf is dus wel erg leuk geworden hoor!! Heel leuk geheel!!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/