1

Onderwerp: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Dit weekend wil ik graag meringue botercreme maken.  Omdat je het het op een pan met heet water moet kloppen moet je een hitte bestendig kom hebben. Een pan is toch niet fijn om in te kloppen.
Heeft een van jullie dit al eens gedaan in een blanda van 20 of 28 cm.? Kan de kom er tegen, gaat hij daar niet kapot van? :s

Of hebben jullie andere ideeën?
Gebruiken jullie hiervoor echt eiwit, het wordt tenslotte toch goed verhit (maar is niet voor mezelf dus liever geen risico) of kan je het ook met eiwitpoeder maken.

Bedankt voor je reactie!  :Y

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

2

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Je kunt ook een gewone beslagkom gebruiken, het water moet warm zijn, niet koken.
In een Blanda zal het prima gaan denk, die gaat daar echt niet kapot van (een oven wordt warmer ;) ). Het is alleen wat lastiger vasthouden met zo'n gladde rand :s .
Geen idee of het ook met eiwitpoeder kan, ik gebruik altijd echte eieren.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Ik heb het in de (metalen) kom van mijn Kenwood gedaan met eiwitpoeder (met wat water  :/) en dat ging (meer dan) prima.

Was in elk geval heel erg lekker.....  :D

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

ik doe het met de 20cm blanda :Y gaat prima

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Kun je dan ook afsmeren met die merenque BC met eiwitpoeder en water?

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Fijn dat de blanda dan nu ook nog nuttiger gebruikt kan worden dan afwachten in de kast.

Ik ben van plan hem voor een deel als vulling te gebruiken. Het schijnt heel lekker te zijn, dat lees ik hoor ik vaker. Net een mix van botercreme en royal icing.   :)

Volgens mij kan je niet afsmeren met me merinque botercreme, maar ik wacht de topic nog even af. Thuis hoor ik wel eens protesten van de botercreme 1:1. Te boterig.  :s

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

7

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

ow...ik maak de siroop (suiker/eiwit) au bain marie.  :think:

En dan opkloppen in kenwood tot meringue.
en dan boter bijdoen (en smaak)

Ik gebruik een glazen kommetje (zo van die pyrex schalen). dat zet ik in een klein pannetje met water en dan op het vuur...

en blanda heb ik nog niet au bain marie gebruikt. Goed idee voor als ik het glazen kommetje niet vind   :)

Ik heb afgesmeerd met 1:1 botercreme en kreeg opmerkingen dat het te 'boterig' was. Nu ik het met meringue bc doe, zijn de opmerkingen weg, dus doe ik maar zo voort  ;)

8

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Je kan afsmeren met de MBC. :Y Ook als je eiwitpoeder gebruikt, er zit zo weinig water in dat dat geen kwaad kan.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Meringue botercreme maken, in blanda en met eiwit of eiwitpoeder?

Fijn  :) , dan maak ik wat meer en smeer ik er mee af. 
Ik moet zeggen dat ik het zelf ook best wel boterig vind.
De taarten gaan dan ook veel op elkaar lijken.
Bedankt Reini en Pooh voor de tip :thumb:

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl