1

Onderwerp: Geen strakke Cake

Hallo Allemaal,

Ik ben net bezig met zelf taarten maken thuis. Ik had een cursus gevolgd, waar de bischuitcake al voor ons gebakken was, een mooie strakke cake. Nu heb ik zelf thuis een cake gebakken, maar tijdens het bakken kreeg ik er een hele bol op aan de bovenkant. Je begrijpt dat ik de marsepijn er niet straks omheen kreeg en mijn taart niet uit zag.

kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan? en hoe ik een strakke cake kan bakken? Ik heb de verhoudingen van de verpakkingen aangehouden. Alvast bedankt!.

groetjes jo

Re: Geen strakke Cake

jonadootje schreef:

Hallo Allemaal,

Ik ben net bezig met zelf taarten maken thuis. Ik had een cursus gevolgd, waar de bischuitcake al voor ons gebakken was, een mooie strakke cake. Nu heb ik zelf thuis een cake gebakken, maar tijdens het bakken kreeg ik er een hele bol op aan de bovenkant. Je begrijpt dat ik de marsepijn er niet straks omheen kreeg en mijn taart niet uit zag.

kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan? en hoe ik een strakke cake kan bakken? Ik heb de verhoudingen van de verpakkingen aangehouden. Alvast bedankt!.

groetjes jo


Zelf keer ik de taart na het bakken om, de onderkant is altijd recht. ook het bakken op een wat lagere temp (moet de taart wel iets langer in de oven scheelt een stuk. (Iedere oven werkt anders)
Ben zelf ook maar een beginner, maar deze tips kan ik je wel geven.

cake my day

Re: Geen strakke Cake

Allereerst is het belangrijk om te weten wát je precies hebt gemaakt, is het een biscuit, een cake of iets anders? Ieder recept (of mix) heeft natuurlijk zijn eigen specifieke bereidingswijze.

De tips van Maatje Taartje zijn trouwens erg effectief, vooral bakken op een lagere temperatuur zal een hoop schelen.
Voor cake geldt eigenlijk hetzelfde, maar bij cake wil het ook nog wel eens helpen om de bovenkant na een half uurtje kruislings in te snijden.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Geen strakke Cake

Ik heb een beschuit gemaakt, hij was wel erg lekker, maar ik kreeg er een hele bol op aan de bovenkant. Bedankt voor de tips. Volgende keer zal ik hem op lagere tempratuur bakken.

5

Re: Geen strakke Cake

Ik heb een beschuit gemaakt, hij was wel erg lekker, maar ik kreeg er een hele bol op aan de bovenkant. Bedankt voor de tips. Volgende keer zal ik hem op lagere tempratuur bakken.

6

Re: Geen strakke Cake

ik keer m om.
De bovenkant wordt dan de onderkant, zo is de bovenkant van je taart altijd mooi strak!

Je kan eventueel een gedeelte van de bol wegsnijden maar je kan de zijkanten ook opbullen met bijvoorbeeld botercreme waardoor het toch weer een strak geheel wordt

Succes!

Re: Geen strakke Cake

Mocht je verder nog tips nodig hebben en je wilt gaan zoeken op de site, zoek dan op biscuit i.p.v. beschuit.
Ik neem aan dat je het concept van een beschuitje bij het ontbijt wel snapt en daar geen tips voor nodig hebt  :+

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/