Onderwerp: chocolade botercrame/mokka.
dit recept heb ik van een oud bakkersboek van mijn oma uit jaar 1949/1950.
250 gr boter
punding(poeder)
kakoa
( 150 gr)poedersuiker.
( rum essense)
mix de boter helemaal smeuig
maak de kookpuding klaar zoals op de verpakking staat.
als de pudding klaar is laat deze 10 a 15 min afkoelen in de koelkast.
tussendoor even nog roeren.
mix daarna de poedersuiker en de kakoa door de boter heen.
poedersuiker is na eigen inschatting hoe zoet je hem wil hebben.
mixs dan de pudding door de boter heen tot het helemaal smeuig is( soort van mous vorm)
ik gebruik niet alle puding wat ik heb gemaakt, meestal de helft.
dus is het misschien handig om een half pakje pudding klaar te maken ipv een heel pakje.
( als de puding en boter begint te klonten betekend dat er teveel puding bij de boter zit, dus moet je iets meer boter toevoegen)
(gebeurt zelden) maar voor het geval dat geef ik deze tip even mee
voeg als laats een theelepetje rum essense toe.
laat de boter crème even 5 a10 min rusten en dan is die klaar voor gebruik.
veel suc6 met het maken van de vulling
**********groetjes kelly**********