1

Onderwerp: hazelnootmousse waterig

hallo,

ik heb zojuist hazelnootmousse gemaakt, maar nu kijk ik in de koelkast en zie dat er allemaal water uitkomt.
hoe kan dit?? wat is er mis gegaan?
ik heb eerst de slagroom stijf geklopt met suiker, daarna hazelnootpasta erdoor geroerd en in de koelkast.
zou ik het opnieuw moeten maken?

2

Re: hazelnootmousse waterig

pinkel schreef:

hallo,

ik heb zojuist hazelnootmousse gemaakt, maar nu kijk ik in de koelkast en zie dat er allemaal water uitkomt.
hoe kan dit?? wat is er mis gegaan?
ik heb eerst de slagroom stijf geklopt met suiker, daarna hazelnootpasta erdoor geroerd en in de koelkast.
zou ik het opnieuw moeten maken?

Komt denk ik door slagroom. Die wordt na verloop van tijd weer dunner....Misschien vogelde keer klopfix erdoor?

Groetjes Geeke   --- Komt voor de Bakker ---

Re: hazelnootmousse waterig

Ik denk niet dat je het nog kunt gebruiken. Ik heb toevallig gisterenavond ook hazelnootmousse gemaakt, maar dan ook met eiwitten erdoor en niet alleen slagroom en die van mij is ook mislukt. Volgens mij is je slagroom geschift als je een laag 'water' hebt.

4

Re: hazelnootmousse waterig

Of slagroom verwarmen, hazelnootpasta erdoor roeren, goed af laten koelen en dan pas kloppen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.